Στις 10 το πρωί τέλος στην αγωνία των υποψηφίων

Μπαίνοντας στο results.it.minedu.gov.gr από τις δέκα το πρωί μαθαίνουν αν πέτυχαν και που.

Parallaxi
στις-10-το-πρωί-τέλος-στην-αγωνία-των-υπο-222996
Parallaxi

Σήμερα το πρωί (στις 10:00) οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες θα μάθουν επίσημα τα αποτελέσματα των βάσεων για τις σχολές που έχουν δηλώσει στα μηχανογραφικά τους για τις χιλιάδες θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συνολικά ήταν 104.965 οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν τις 70.726 θέσεις από τις οποίες 43.758 για τα Πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα για τις Βάσεις 2017 μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων  εισαγωγής για το 2017 αρχίζει η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις σχολές, η οποία από πέρυσι γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο τουλάχιστον στα αρχικά βήματα. Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους στο τμήμα που πέρασαν και κατόπιν θα αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Οι γραμματείες θα αντιπαραβάλουν τις αιτήσεις με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Οι υποψήφιοι των σεισμόπληκτων περιοχών που φτάνουν τις 2.000 παίρνουν επιπλέον ποσοστό θέσεων (1,5% των υποψηφίων των ΓΕΛ και 1% των υποψηφίων των ΕΠΑΛ) για την εισαγωγή τους στις σχολές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα