Top

Στις 23 Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου της Pfizer από την Ε.Ε.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε ανακοινώσει στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Parallaxi
στις-23-δεκεμβρίου-η-έγκριση-του-εμβολίο-407248
Parallaxi

Στις 23 Δεκεμβρίου θα δώσει το πράσινο φως για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορωνοϊό ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το Reuters, την είδηση μεταδίδει η εφημερίδα Bild επικαλούμενη ευρωπαϊκή πηγή.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε ανακοινώσει στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, καθώς και εκείνου της εταιρείας Moderna μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Στο σημερινό της φύλλο, η γερμανική εφημερίδα Bild έγραφε ότι οι υπηρεσίες της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του υπουργού Υγείας της Γερμανίας ασκούν πίεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και στην ΕΕ προκειμένου το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Pfizer και του γερμανικού εργαστηρίου βιοτεχνολογίας BionNTech να λάβει άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του ως την 23η Δεκεμβρίου κι όχι ως την 29η Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται επί του παρόντος.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα