Διεθνή

Στις ΗΠΑ τα όπλα είναι περισσότερα από τους πολίτες- Τα ποσοστά

Στις ΗΠΑ αναφέρονται τα μεγαλύτερα ποσοστά οπλοκατοχής, συγκριτικά με κάθε άλλη χώρα παγκοσμίως.

Parallaxi
στις-ηπα-τα-όπλα-είναι-περισσότερα-από-334654
Parallaxi

Στις ΗΠΑ αναφέρονται τα μεγαλύτερα ποσοστά οπλοκατοχής, συγκριτικά με κάθε άλλη χώρα παγκοσμίως. Το χάσμα που αποτυπώνεται σε νούμερα. Συγκεκριμένα όπως αποτυπώνεται από μία νέα έρευνα οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το μόνο έθνος στον κόσμο όπου τα όπλα των πολιτών είναι περισσότερα από τα άτομα.

Η αμερικανική κουλτούρα σχετικά με την οπλοκατοχή, απέχει αρκετά από εκείνη του υπόλοιπου κόσμου και αυτό επιβεβαιώνεται από τον αριθμό των θυμάτων από ένοπλες επιθέσεις και όχι μόνο.

ΗΠΑ: Ποσοστά-σοκ για την οπλοκατοχή-Περισσότερα τα όπλα από τους πολίτες

Το παραπάνω γράφημα δείχνει τα ποσοστά οπλοκατοχής ανά πολίτες και όπως αποτυπώνεται, υπάρχουν 120 όπλα για κάθε 100 Αμερικανούς, σύμφωνα με την Έρευνα Small Arms Survey (SAS) που εδρεύει στην Ελβετία. Κανένα άλλο έθνος δεν έχει περισσότερα όπλα πολιτών από τους ανθρώπους, όπως αναφέρει το CNN. Στη δεύτερη θέση τα νησιά Φώκλαντ, όπου υπάρχουν 62 όπλα ανά 100 άτομα.

Το παραπάνω γράφημα δείχνει για τις ΗΠΑ, ότι κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκτονιών που σχετίζονται με όπλα στον κόσμο κάθε χρόνο από το 1990 έως το 2019.

Κι ενώ οι Αμερικανοί πολίτες έχουν στην κατοχή τους ένα πυροβόλο όπλο, το 63% των θανάτων που σχετίζονται με όπλα είναι από αυτοκτονίες. Περισσότεροι από 23.000 Αμερικανοί αυτοκτόνησαν με πυροβόλο όπλο το 2019. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 44% των αυτοκτονιών με όπλα παγκοσμίως. Με έξι αυτοκτονίες με όπλα ανά 100.000 άτομα, το ποσοστό αυτοκτονιών στις ΗΠΑ είναι, κατά μέσο όρο, επτά φορές υψηλότερο από ό,τι σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Με πληροφορίες από News24/7

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα