Επικαιρότητα

Στο Ευρωκοινοβούλιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σήμερα οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Με την υποστήριξη 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που υπέγραψαν το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού

Parallaxi
στο-ευρωκοινοβούλιο-με-τη-διαδικασία-1134942
Parallaxi

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα βρεθούν απόψε οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, για να αναδείξουν την αναφορά τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών, για τα αίτια της τραγωδίας.

Μιλώντας για δεύτερη φορά από το βήμα της Ευρωβουλής, αυτή τη φορά μαζί με την υποστήριξη 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που υπέγραψαν το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οι συγγενείς των θυμάτων θα ζητήσουν την υποστήριξη του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και στην κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού, ανοίγοντας έτσι έναν ακόμη ευρωπαϊκό δρόμο που φέρνει τους συγγενείς των 57 νεκρών πιο κοντά στη δικαίωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Καρυστιανού, στα μέσα Φεβρουαρίου εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών κατέθεσε αναφορά στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία μετά έπειτα αίτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη θα συζητηθεί απόψε.

Επίσης, έχουν ξεπεράσει το 1,3 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το ψήφισμα για τα Τέμπη είναι νομοθετική πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lifo, skai

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα