Στο «κίτρινο» η Θεσσαλονίκη – Ποιες περιοχές «πρασινίζουν»

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός

Parallaxi
στο-κίτρινο-η-θεσσαλονίκη-ποιες-πε-771743
Parallaxi

Στη σταθερή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων που σε συνδυασμό με το εμβολιαστικό πρόγραμμα που προχωρά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ποιες περιοχές αλλάζουν θέση στον επιδημιολογικό χάρτη

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά παρατηρείται μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στην Κω και συνεπώς η περιοχή «ανεβαίνει» επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και τοποθετείται στο επίπεδο 3 «πορτοκαλί». Κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα και διαβεβαίωσε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάνει τα πάντα για να στεγανοποιήσει τις μικρές συρροές που παρατηρούνται.

Στην υπόλοιπη χώρα το ιικό φορτίο δείχνει σημεία υπαναχώρησης ή σταθερότητας και σε 24 Περιφερειακές Ενότητες σημειώνει υποχώρηση.

Ειδικότερα 16 Περιφερειακές Ενότητες «πέφτουν» στο επίπεδο 2 «κίτρινο» από το επίπεδο 3 «πορτοκαλί». Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Βόρειου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας Θεσσαλονίκης Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Τήνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λέσβου, Κιλκίς, Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου.

Επίσης οκτώ περιοχές «πρασινίζουν» στον επιδημιολογικό χάρτη: Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν αναιρεί την ανάγκη να μείνουμε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα.

Με πληροφορίες από skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα