Top

Στον τελικό ο Καραλής- Δεν προκρίθηκε ο Φιλιππίδης

Τα νεότερα αναφορικά με τις επιδόσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Parallaxi
στον-τελικό-ο-καραλής-δεν-προκρίθηκε-ο-794044
Parallaxi

Μία πρόκριση και ένας αποκλεισμός σημειώθηκε για τη χώρα μας στα προκριματικά του άλματος επί κοντώ ανδρών την 2η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο Εμμανουήλ Καραλής, που μετείχε στο Α΄ γκρουπ με 5.75μ κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς ήρθε 8ος στον αγώνα του.

Στην πρώτη του προσπάθεια υπερέβη τα 5.30 και τα 5.50, ενώ στην 2η τα 5.65 και 5.75.

Από την άλλη, ο επίσης εξαιρετικός Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ. Ο ίδιος μετείχε στο Β΄ γκρουπ και με καλύτερο άλμα στα 5.50μ στη 2η προσπάθειά του δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ με αποτέλεσμα να μην προκριθεί στον τελικό.

 Στην 7η θέση στη δισκοβολία η Αναγνωστοπούλου
αναγνωστοπούλου
Στιγμιότυπο από ΕΡΤ

Αναφορικά με την Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, η τελευταία κατετάγη 7η στο Α΄ προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας γυναικών, κατά την 2η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η αθλήτρια σημείωσε 57.06, με την πρώτη προσπάθειά της και 59.18μ στη δεύτερη και 58.55μ στην τρίτη.

Η 30χρονη θα πρέπει τώρα να περιμένει την διεξαγωγή και του δεύτερου γκρουπ της δισκοβολίας προκειμένου να δει αν θα περάσει στον τελικό, μιας και το όριο είναι στα 64.00μ.

Δεύτερος στο αρασέ της Άρσης Βαρών ο Ιακωβίδης

Δεύτερος στα 96 κ. της Άρσης Βαρών είναι ο Θόδωρος Ιακωβίδης, μετά την επιτυχημένη προσπάθειά του στο αρασέ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στην πρώτη του προσπάθεια σήκωσε 147 κιλά, στη δεύτερη πήγε στα 152 κιλά και ολοκλήρωσε στα 156 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άδοξο φινάλε για Τσιτσιπά

Χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ η Μ. Βρετανία στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική

Η παρθενική εμφάνιση της mixed «σκυταλοδρομίας» 4Χ100μ. μικτή ομαδική σε Ολυμπιακούς Αγώνες δικαίωσε τις προσδοκίες για μία συναρπαστική κούρσα, που εν πολλοίς θα κριθεί στην τακτική και τις επιλογές των κολυμβητών/τριών.

Η Μεγάλη Βρετανία ήταν αυτή που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, σημειώνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ με 3:57.58. Η Κίνα (κάτοχος ως σήμερα του παγκοσμίου ρεκόρ με 3:38.41 από τις 26/9/2020) πήρε τη δεύτερη θέση με 3:38.86 και η Αυστραλία την τρίτη με 3:38.95, ενώ οι ΗΠΑ «πλήρωσαν» τις πολύ περίεργες επιλογές τους και έμειναν εκτός βάθρου.

Η πιο λογική επιλογή σε αυτό το αγώνισμα είναι να πέσουν οι γυναίκες στα πιο γρήγορα στιλ (πεταλούδα και ελεύθερο) και οι άνδρες στα πιο αργά (ύπτιο και πρόσθιο).

Οι Βρετανοί «λοξοδρόμησαν», επιλέγοντας για το ύπτιο την Κάθλιν Ντόσον αντί του Λιουκ Γκρίνμπακ, προκειμένου να ρίξουν τα «βαριά χαρτιά» τους στη συνέχεια. Δικαιώθηκαν, καθώς οι Ανταμ Πίτι και Τζέιμς Γκάι δημιούργησαν διαφορά και η Αννα Χόπκιν την διατήρησε, δίνοντας στη χώρα της δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα στο Τόκιο, μετά τα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών (πριν από αυτό, η Βρετανία είχε να κερδίσει «σκυταλοδρομία» σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1912).

Η Κίνα με τους Τζιαγού Σου, Ζιμπέι Γιαν, Γιουφέι Ζανγκ και Τζουνσουάν Γιανγκ είχε συνεπή παρουσία (με λίγο αργές αλλαγές πάντως) και πήρε τη δεύτερη θέση, μπροστά από την Αυστραλία.

Η τελευταία επέλεξε να πάει στο ύπτιο με τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη Κέιλι ΜακΚίοουν, η οποία όμως λίγο νωρίτερα είχε κολυμπήσει στον τελικό των 200μ. και δεν έπιασε τα στάνταρ της (έκανε 58.14, ενώ στον τελικό των 100μ. είχε κάνει 57.47), κάτι που πιθανότατα κόστισε το ασημένιο μετάλλιο. Οι Ιταλοί οδήγησαν την κούρσα στα πρώτα 200μ. με τους Τόμας Τσέκον και Νικολό Μαρτινέγκι, αλλά οι δύο γυναίκες δεν άντεξαν και η Φεντερίκα Πελεγκρίνι δεν κατάφερε να αποχαιρετήσει τις πισίνες με ένα μετάλλιο.

Οσο για τις ΗΠΑ, ήταν δεδομένο πως δεν θα ακολουθούσαν την… πεπατημένη, προκειμένου να «χωρέσουν» τον Κάλεμπ Ντρέσελ.

Η επιλογή τους, όμως, να ρίξουν γυναίκα (τη νικήτρια των 100μ. Λίντια Τζέικομπι) στο πρόσθιο και να αφήσουν το μεγάλο τους αστέρι στο ελεύθερο, αποδείχθηκε καταστροφική. Οταν ο ήδη κουρασμένος από δύο ατομικές κούρσες (100μ. πεταλούδα και 50μ. ελεύθερο) Ντρέσελ έπεσε στην πισίνα, οι Αμερικανοί ήταν όγδοοι, επτά δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη τριάδα, και το μετάλλιο είχε ήδη χαθεί…

Τα αποτελέσματα του τελικού

1. Μεγάλη Βρετανία 3:37.58 (Παγκόσμιο ρεκόρ)

(Ντόσον, Πίτι, Γκάι, Χόπκιν)

2. Κίνα 3:38.86

(Σου, Γιαν, Ζανγκ, Γιανγκ)

3. Αυστραλία 3:38.95

(ΜακΚίοουν, Στάμπλετι-Κουκ, Τεμπλ, ΜακΚίον)

4. Ιταλία 3:39.28

5. ΗΠΑ 3:40.58

6. Ολλανδία 3:41.25

7. Ρωσία 3:42.45

8. Ισραήλ 3:44.77

Με πληροφορίες από sport-fm, in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα