Top

Συγκλόνισε ο Κυνηγάκης: Είμαστε μόνοι μας συνέχεια, στο σκοτάδι μας

Οι πικρές αλήθειες του 5ου Ολυμπιονίκη στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας και τα δάκρυα της Πρεβολοράκη για τον αποκλεισμό της.

Parallaxi
συγκλόνισε-ο-κυνηγάκης-είμαστε-μόνοι-796288
Parallaxi
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ο Άλκης Κυνηγάκης έκανε έναν συγκλονιστικό αγώνα στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, τερματίζοντας εντέλει στην πέμπτη θέση και δείχνοντας ότι το μέλλον είναι όλο δικό του. Μετά το τέλος του αγώνα του, ο 22χρονος κολυμβητής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τις δυσκολίες στην προετοιμασία του και το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούν οι αθλητές.

«Ήταν ένας αρκετά περίπλοκος αγώνας, απαιτούσε να έχεις καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της κούρσας, στα 10χλμ. Πίστεψα ότι θα πάρω το μετάλλιο, να σας πω την αλήθεια. Το πίστεψα πολύ! Νομίζω έφταιξε ένα άνοιγμα που έκανα για να φτάσω τους προπορευόμενους, κοντά στο 6ο χιλιόμετρο. Θα το κυνηγήσω στο Παρίσι, να πάρω ένα μετάλλιο.

Είμαι χαρούμενος με την πέμπτη θέση, εννοείται αυτό. Όλοι οι κόποι μου αυτόν τον καιρό ανταμείφθηκαν με το παραπάνω. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά απαιτητικό αγώνισμα, θέλει τακτική και μυαλό. Δεν είναι σαν την πισίνα που πας και ακουμπάς στον τοίχο.

Χαίρομαι που είμαι εδώ, αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα σαλτάρει. Εμείς δεν έχουμε άλλους αγώνες μεγάλους, μέσα στη χρονιά. Η Ολυμπιάδα είναι ένας στόχος τετραετίας, που έγινε πενταετίας. Αν δεν γινόταν, θα είχαμε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα όλοι οι αθλητές» τόνισε ο Κυνηγάκης και πρόσθεσε για τις δυσκολίες που είχε μπροστά του:

«Χωρίς τον προπονητή και την οικογένειά μου, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερους συμμάχους μαζί μου αυτή την πενταετία. Τα ξέρετε, τα είπε κι ο Θοδωρής Ιακωβίδης, είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε.

Λείπει πολύ ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας συνέχεια, στο σκοτάδι μας και ερχόμαστε εδώ. Προσωπικά, αυτές τις είκοσι μέρες που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός μήνας, να το πω έτσι, είδα πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο».

Συγκινημένη για τον αποκλεισμό της

Η Μαρία Πρεβολαράκη, αποκλείσθηκε από το Ολυμπιακό τουρνουά πάλης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε με 11-4 από την Λουϊζα Ελίζαμπεθ Μελέντρες Βαλβέρδε στην «φάση των 16», ενώ στην συνέχεια, η αθλήτρια από τον Ισημερινό, έχασε από την Μπατ Οσιρ (Μογγολία) με τεχνική υπεροχή και δεν έδωσε δεύτερη ευκαιρία στην Πρεβολαράκη.

Στις δηλώσεις της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε εμφανώς απογοητευμένη, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει για το Παρίσι το 2024 και μετά θα σταματήσει την καριέρα της.

«Δυστυχώς ήταν ένας απογοητευτικός αγώνας. Την είχα κερδίσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2019 και είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν πήγε καθόλου καλά το ματς. Πήρε πρώτη βαθμούς και αναγκάστηκα να ανοιχτώ για να πάρω σημεία. Δεν ημουν συγκεντρωμένη. Θα συνεχίσω την προσπάθεια έως τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην συνέχεια θα σταματήσω».

Στην Αθήνα ο Μίλτος Τεντόγλου

Πάνω σ΄ έναν Ολυμπιονίκη, «έπεσαν» οι λιγοστοί που βρέθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυxτα στην αίθουσα αφίξεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Μίλτο Τεντόγλου από το Τόκιο, μέσω Βιέννης, αφίχθη στο αεροδρόμιο της ελληνικης πρωτεύουσας, ενώ τον Ολυμπιονίκη του άλματος εις μήκος, υποδέχθηκαν ο ΓΓ Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Ο νεαρός άλτης ήταν συγκλονιστικός στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς μέχρι να κάνει το έκτο άλμα του, είχε πέσει στην τέταρτη θέση και ήταν εκτός μεταλλίων. Αλλά στην τελευταία του προσπάθεια, ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά, «πέταξε» στα οκτώ μέτρα και 41 εκατοστά, αφήνοντας «στα κρύα του λουτρού» τον Κουβανό, Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, ο οποίος είχε το ίδιο άλμα, αλλά χειρότερη δεύτερη προσπάθεια (8.15μ ο Τεντόγλου και 8.09μ ο Ετσεβαρία).

Οι ελληνικές μάχες την Πέμπτη

Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, ρίχνονται στην μάχη των μεταλλίων, αφού συμμετέχουν στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Ο τελικός θα διεξαχθεί στη 13:00 με την χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο να συμμετέχει έκτη κατά σειρά στον αγώνα, ενώ η Κυριακοπούλου τρίτη, στην τέταρτη της συνολικά Ολυμπιάδα.

Ο Χρήστος Βολικάκης, θα λάβει μέρος στον προκριματικό αγώνα της ποδηλασίας πίστας, κατηγορίας «όμνιουμ» ανδρών, με την κούρσα να ξεκινά στις 09:30.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ / ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα