Διεθνή

Συγκλόνισε η Lady Gaga με τον εθνικό ύμνο – Το συμβολικό κομμάτι της Jennifer Lopez

Οι εντυπωσιακές JLo και Lady Gaga τραγούδησαν στην ορκωμοσία του Μπάιντεν

Parallaxi
συγκλόνισε-η-lady-gaga-με-τον-εθνικό-ύμνο-το-σ-712742
Parallaxi

Μια ερμηνεία που θα μείνει στην ιστορία όπως πολλά από όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ ήταν αυτή της Lady Gaga στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Η Lady Gaga ντυμένη επίσης εντυπωσιακά με ένα φόρεμα στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.

Μετά την εμφάνιση της Lady Gaga, σειρά πήρε η Jennifer Lopez (Τζένιφερ Λόπεζ) στη σκηνή, η οποία εμφανώς συγκινημένη και χαρούμενη, έστειλε το δικό της μήνυμα υπέρ της ελευθερίας. Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της φώναξε στα ισπανικά «Una nación bajo Dios con libertad y justicia para todos», δηλαδή «Ένα έθνος υπό τον Θεό, με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους».

Ιδιάζουσα σημασία για την εργατική τάξη έχει το κομμάτι που επέλεξε να ερμηνεύσει η Τζένιφερ Λόπεζ κατά την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Το συμβολικό κομμάτι “This Land Is Your Land” και το “America the Beautiful” επέλεξε να τραγουδήσει η Τζένιφερ Λόπεζ κατά την εμφάνισή της στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο τραγουδοποιός και μουσικός Γούντι Γκάθρι

Το «This Land Is Your Land» σε στίχους του Γούντι Γκάθρι (Woody Guthrie) αναφέρεται στην ισότητα και καταδικάζει την περιθωριοποίηση της εργατικής τάξης. Το κεντρικό μήνυμα που περνάει είναι «Η γη φτιάχτηκε για εσάς και για εμένα». Ο αμερικανός τραγουδοποιός και μουσικός υπήρξε εμβληματική μορφή της αμερικανικής φολκ μουσικής, πνευματικός πατέρας πολλών καλλιτεχνών του είδους, όπως ο Μπομπ Ντίλαν, ο Τζόνι Κας, ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Πιτ Σίνγκερ, ο Τζέρι Γκαρσία κ.ά.

Το τραγούδι του «This Land is Your Land» έγινε ύμνος κάθε προοδευτικού Αμερικανού, ενέπνευσε δε και εμπνέει λαϊκούς αγώνες και κινήματα. Η μουσική του κληρονομιά περιλαμβάνει περισσότερα από τρεις χιλιάδες τραγούδια, καλύπτοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο με ιστορικά, πολιτικά, πολιτιστικά, τοπικά, πνευματικά, αφηγηματικά και παιδικά θέματα.

Πηγή: news247.gr / newsit.gr / ethnos.gr

Διαβάστε επίσης:

Ορκίστηκε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ η Κάμαλα Χάρις

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα