Αθλητισμός

Συγκλονίζει ξανά ο Θοδωρής Ιακωβίδης- Το μήνυμα των Αντετοκούνμπο από την Ελλάδα

Νέα κατάθεση ψυχής από τον αρσιβαρίστα και σχόλιο των αδερφών προς στήριξη του πρώτου.

Parallaxi
συγκλονίζει-ξανά-ο-θοδωρής-ιακωβίδης-794595
Parallaxi
ιακωβίδης
Εικόνα: Twitter

Σε νέα κατάθεση ψυχής προχώρησε ο αρσιβαρίστας Θοδωρής Ιακωβίδης μέσα από δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό. 

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο ίδιος ανακοίνωσε μετά το τέλος του αγώνα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την αποχώρησή  του από τον αθλητισμό για οικονομικούς λόγους. 

Ο λόγος του δημιούργησε ευθύς αμέσως ένα κύμα συμπαράστασης προς τον ίδιο.

Μάλιστα, ο Πύρρος Δήμας ζήτησε συγνώμη και εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι επιστρέφει προκειμένου να αναλάβει τις εθνικές ομάδες και ότι ο Ιακωβίδης θα μείνει.

Ο Ιακωβίδης είπε μιλώντας στο Open επιπλέον τα εξής:

¨¨ «Ευχαριστώ τους άγνωστους που με αγκάλιασαν. Το πρόβλημα δεν είναι να μπαλώσουν τον Θοδωρή. Υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες, τόσοι αθλητές που χρειάζονται στήριξη».

«Σταματώ, διότι ζηλεύω τους συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους και εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο ίδιο επίπεδο μαζί τους», συμπλήρωσε.

«Μακάρι να είναι η αρχή. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου ζει, υπάρχει, θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, θα συνεχίσω. Αλλά δεν το βρίσκω ηθικό να συνεχίσω εγώ με χορηγούς για άλλη μια τριετία και να υπάρχουν οι υπόλοιποι που θα τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά. Θέλω ο κρατικός μηχανισμός να βοηθήσει όλους τους αθλητές, να βοηθήσει έμπρακτα», τόνισε για την στήριξη του κόσμου.

Όσο για τις δυσκολίες, είπε ακόμη: «Τίποτα δεν ήταν ρόδινο στην καριέρα μου. Υπήρχαν στιγμές, όπως έχω πει, που δεν ήθελα να πάω στον φυσιοθεραπευτή γιατί ήξερα ότι δεν θα μου πάρει χρήματα επειδή ήξερε ότι είμαι δύσκολα. Και με την περηφάνια μου δεν ήθελα να πάω. Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα βενζίνη και πήγαινα με τα πόδια. Υπήρξαν πολλές τέτοιες μαύρες στιγμές».

«Εντάξει τώρα, δείχνουμε πρότυπα άλλους κι άλλους και δεν ξέρουμε να δείξουμε και στα παιδιά μας και στην κοινωνία αυτούς που πρέπει. Με τον αγώνα τους, με το ήθος τους, με την τιμή τους, με τις αξίες τους. Γύριζε σπίτι του με τα πόδια γιατί δεν είχε λεφτά για βενζίνη. Εντάξει, να μας χαιρόμαστε».

Το μήνυμα των Αντετοκούνμπο από την Ελλάδα για τον αρσιβαρίστα  

Την στήριξή τους εξέφρασαν με τη σειρά τους οι αδελφοί Αντετοκούνμπο μέσω της συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν από την Ελλάδα.

«Θέλω να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγγνώμη στον Θοδωρή και στον επόμενο Θοδωρή, επειδή δεν μπορεί να σηκώσει αυτά τα βάρη μόνος του. Όλοι είμαστε μαζί του. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι προσωπικά», ανέφερε ο πρωταθλητής του ΝΒΑ.

«Το να είσαι στο τοπ επίπεδο είναι δύσκολο. Τα περισσότερα βράδια ήμουν μόνος στο Μιλγουόκι με την οικογένειά μου. Δεν το πολυσυζητάνε με τους αθλητές. Είναι δύσκολο. Όλοι κοιτούν τα χρήματα και σου λένε σκάσε και παίξε. Ήταν πολύ βαρύ. Χάρηκα που βγήκε και είπε πως ένιωθε. Χάρηκα πολύ γιατί και εγώ πάρα πολλά βράδια δεν μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή. Έχω φίλους που με στηρίζουν και μου δίνουν κίνητρο. Μιλήσαμε με τον Θοδωρή και του είπα ότι ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό που περνάει. Όλα τα παιδιά πρέπει να τα στηρίξουμε. Και ο Καλαϊτζάκης. Ένα παιδί που ήρθε στους πρωταθλητές, που πρέπει να τα υποστηρίξουμε και να μην τα κρίνουμε με στόχο να γκρεμίζουμε», είπε ο Γ. Αντετοκούνμπο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα