Διεθνή

Σύλληψη Μέγα Αρχιμανδρίτη που έκλεψε ρολόι 24.000 ευρώ – Ποιος είναι

Καταγράφηκε σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ενός καταστήματος με αντίκες - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
σύλληψη-μέγα-αρχιμανδρίτη-που-έκλεψε-998363
Parallaxi

Σάλο έχει προκαλέσει στο Φανάρι το σκάνδαλο με τη σύλληψη του Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου για κλοπή ενός πανάκριβου ρολογιού.

Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος μπήκε στη φυλακή στις 17 Απριλίου αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μετά από παρέμβαση του Πατριαρχείου, όμως, τέθηκε σε επ’ αόριστω αργία.

Καταγράφηκε σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ενός καταστήματος με αντίκες να κλέβει το ρολόι και τελικά, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Αναφορικά με δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, στην οποία φέρεται να ενεπλάκη κληρικός του Οικουμενικού Θρόνου, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον κληρικό αυτόν επιβλήθηκε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως αυτής. Έως τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα προβεί σε καμμία άλλη δήλωση».

Ποιος είναι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος Πρόκειται για το δεξί χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη με ιδιαίτερα υψηλή θέση στο Φανάρι και γι’ αυτό άλλωστε η υπόθεση της κλοπής αποκτά μεγαλύτερο βάρος. Τα τελευταία χρόνια είναι επίσης και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Με βάση το βιογραφικό του, ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος γεννήθηκε το 1985 στην Καστοριά. Το 2004 εισήχθη τρίτος στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., πραγματοποιώντας τις θεολογικές του σπουδές με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), εξ’ αιτίας της κατ’ έτος άριστης επίδοσής του, λαμβάνοντας το Πτυχίο της Θεολογίας το 2008 με βαθμό «Άριστα».

Στη συνέχεια, έγινε δεκτός μετά από αξιολόγηση και εγγράφηκε στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., λαμβάνοντας με βαθμό «Άριστα» το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στον Κλάδο της Συστηματικής Θεολογίας με ειδίκευση την Δογματική το 2011.

Το 2011 έκανε διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.. Συμμετείχε ως εισηγητής σε σειρά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συγγράφοντας και δημοσιεύοντας επιστημονικά άρθρα θεολογικού και οικουμενικού προβληματισμού στα ελληνικά και αγγλικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα