Ελλάδα

Συναγερμός για 40 παιδιά «φαντάσματα» που απουσιάζουν από σχολεία της Αττικής

Παραμένουν «άφαντα» και λείπουν για καιρό από σχολεία της Αττικής.

Parallaxi
συναγερμός-για-40-παιδιά-φαντάσματα-π-707933
Parallaxi
Μάριος Δαδούδης

Ερωτηματικά αλλά και φόβο προκαλεί το γεγονός ότι 40 περίπου παιδιά απουσιάζουν από σχολεία της Αττικής, τα οποία αγνοούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν εμφανιστεί εδώ και πολύ καιρό αδικαιολόγητα στο σχολείο τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι έχει πραγματοποιηθεί ήδη έρευνα στα σπίτια τους από αστυνομικούς και κοινωνικές υπηρεσίες, όμως δεν κατάφεραν να εντοπιστούν τα ίχνη τους. Πρόκειται κυρίως για παιδιά προσφύγων και μεταναστών από ευάλωτες οικογένειες.

Για τον εντοπισμό των παιδιών έχει σημάνει συναγερμός, ενώ η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από σχετικό έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’ Αθηνών που εστάλη τη Δευτέρα (14/2) σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας.

Η είδηση έρχεται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της αποτρόπαιης δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα από την ίδια του τη μητέρα και τον σύντροφό της στην Κυψέλη, που σόκαρε το πανελλήνιο. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση στέλνει ένα τέτοιο έγγραφο…

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα