Συναγερμός σε ελληνικές και ξένες υπηρεσίες για αφίξεις υπόπτων στα hotspots

Συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με FBI, CIA, Interpol και Εuropol.

Parallaxi
συναγερμός-σε-ελληνικές-και-ξένες-υπη-341333
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Συναγερμός έχει σημάνει σε ελληνικές και διεθνείς αρχές για τις αφίξεις ύποπτων προσώπων που σχετίζονται με τον ISIS στα ελληνικά κέντρα υποδοχής στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

Η είδηση επιβεβαιώνεται σε σημερινό δημοσίευμα των Νέων, όπου ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, αποκαλύπτει στην εφημερίδα τι έχουν εντοπίσει οι αρχές μέχρι τώρα και ποιοι είναι οι φόβοι. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με FBI, CIA, Interpol και Εuropol έχει οδηγήσει στον εντοπισμό 120 ατόμων κυρίως στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια με τους υπόπτους να προέρχονται από τα τελευταία προπύργια του ISIS σε Συρία και Ιράκ.

Όπως αναφέρει ο κυβερνητικός αξιωματούχος στα ΝΕΑ, άλλαξε το “προφίλ” των προσφύγων που εισέρχονται πλέον στην χώρα καθώς δεν εισέρχονται άλλες οικογένειες και άμαχοι. Οι αρχές διαπίστωσαν μία μαζική ροή υπόπτων που δεν είχε καταγραφεί πριν το 2015 όταν και είχαν εισέλθει στην Ελλάδα μαχητές του IK που αργότερα διαπιστώθηκε πως συνδέονταν με τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Οι φόβοι των υπηρεσιών τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και η δυσκολία της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός πως οι ύποπτοι που εισέρχονται στην χώρα δεν είναι συνήθως καταγεγραμμένοι -κάποιοι από αυτούς- στη διεθνή βάση δεδομένων των 5.000 περίπου τζιχαντιστών καθώς πρόκειται για την “οπισθοφυλακή” του ISIS. Άτομα δηλαδή που κρατούσαν τόσα χρόνια δευτερεύοντα ρόλο στην οργάνωση, με τις προθέσεις τους να αγνοούνται και να μην μπορούν να προσδιοριστούν.

*Με πληροφορίες από Τα Νέα

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα