Top

Συναγερμός σε όλο τον κόσμο – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και νέα μέτρα

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Parallaxi
συναγερμός-σε-όλο-τον-κόσμο-ραγδαία-α-650329
Parallaxi

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως.

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 600.000 τα κρούσματα στο Ιράν

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού στο Ιράν ξεπέρασαν σήμερα τις 600.000, ενώ 8.011 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μόνον το 24ωρο που πέρασε, δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας Σιμά Σαντάτ Λαρί.

Ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 το 24ωρο που πέρασε ανήλθε σε 365, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι με αυτούς ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τη νόσο αυτή στη χώρα ανέρχεται σε 34.478.

Με τα νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 604.952 στο Ιράν, σύμφωνα με την ίδια.

Βέλγιο: Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις για το αν θα επιβληθεί lockdown

Το Βέλγιο, μια από τις χώρες της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, κατέγραφε κατά μέσο όρο 15.316 νέα κρούσματα ημερησίως στα μέσα Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, λίγες ώρες προτού η κυβέρνηση εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής lockdown.

Το Βέλγιο, όπου βρίσκεται η έδρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θνητότητας από covid-19 παγκοσμίως σε σχέση με τον πληθυσμό του και τώρα, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, καταγράφει και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων.

“Δεν βλέπουμε καμία αλλαγή προς το καλύτερο προς το παρόν”, σχολίασε ο ιολόγος Ιβ Βαν Λέτεμ, εκπρόσωπος του κέντρου αντιμετώπισης της covid-19 της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Βελγίου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η άνοδος κατά 38% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού το διάστημα από 20 έως 26 Οκτωβρίου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας σε 392.258 στη χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου υγείας Sciensano.

Αφού επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, έκλεισε μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια και πολιτιστικούς χώρους, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου πρόκειται να αποφασίσει σήμερα αν θα επιβάλει εθνικό lockdown, μιμούμενη τη Γαλλία, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Νέο ταχύτατο κι «επαναστατικό» τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού με ελληνική «σφραγίδα»

Βρετανία- κορονοϊός: Σχεδόν 11 εκατομμύρια Άγγλοι υπόκεινται πλέον στα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Σχεδόν 11 εκατομμύρια κάτοικοι της Αγγλίας, το ένα πέμπτο του πληθυσμού της, υπόκεινται στους πλέον αυστηρούς περιορισμούς για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού μετά τη σημερινή ανακοίνωση της αυστηροποίησης των κανόνων τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές.

Μετά το lockdown που ίσχυσε σε όλη τη Βρετανία στις 23 Μαρτίου στο πρώτο κύμα της covid-19, η χώρα που έχει καταγράψει τους περισσότερους νεκρούς στην Ευρώπη (σχεδόν 46.000) από την πανδημία, αυτή τη φορά αντιδρά σε τοπικό επίπεδο, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να προσπαθεί να αποφύγει τη γενική καραντίνα.

Όμως οι τοπικοί περιορισμοί υπό τη μία ή την άλλη μορφή αφορούν πλέον περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της Αγγλίας, με το ένα πέμπτο να υπόκειται στην πιο αυστηρή μορφή τους.

Η περιοχή του Νότιγχαμ πέρασε σήμερα το πρωί στον ύψιστο συναγερμό. Οι περισσότεροι από 800.000 κάτοικοί της πλέον δεν μπορούν να συναντώνται με άτομα άλλου νοικοκυριού, με σπάνιες εξαιρέσεις, και τα μπαρ και οι παμπ που δεν σερβίρουν φαγητό έχουν κλείσει.

Στην περιοχή του δυτικού Γιόρκσαϊρ τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυκτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

“Στο δυτικό Γιόρκσαϊρ το ποσοστό μολύνσεων είναι μεταξύ των πιο υψηλών στη χώρα και εξακολουθεί να αυξάνει γρήγορα”, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του σήμερα το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 65% σε διάστημα μιας εβδομάδας στο νοσοκομείο του Λιντς, της μεγαλύτερης πόλης της επαρχίας.

Καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις είναι αρμόδιες για την επιβολή μέτρων κατά του κορονοϊού σε κάθε περιοχή, υπάρχουν πολλές διαφορές.

Οι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια κάτοικοι της Ουαλίας ήταν οι πρώτοι που επέστρεψαν στο lockdown, τουλάχιστον ως τις 9 Νοεμβρίου. Στα μέσα Οκτωβρίου η Βόρεια Ιρλανδία έκλεισε για ένα μήνα παμπ και εστιατόρια και αποφάσισε να παρατείνει τις σχολικές διακοπές. Η Σκοτία υιοθέτησε την προηγούμενη εβδομάδα ένα σύστημα προειδοποίησης πέντε επιπέδων, που μοιάζει με αυτό της Αγγλίας.

Σύμφωνα με διεθνή επιστημονική έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από πολλά πανεπιστήμια και εργαστήρια και η οποία δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη από τους Financial Times, ένα νέο στέλεχος του ιού που εμφανίστηκε πρώτη φορά μεταξύ των Ισπανών αγροτών έχει εξαπλωθεί γρήγορα στην Ευρώπη και σε αυτό οφείλεται πλέον η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων covid-19 σε πολλές χώρες.

Στη Βρετανία το στέλεχος αυτό του ιού αφορά πλέον περισσότερο από το 80% των νέων μολύνσεων, καθώς η Ισπανία αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Βρετανών για διακοπές.

Ρωσία-κορονοϊός: Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό καθώς αυξάνονται τα κρούσματα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό σε όλη τη Ρωσία καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού και σήμερα ξεπέρασαν τα 18.000, καταγράφοντας νέο ημερήσιο ρεκόρ.

Στη Μόσχα οι κάτοικοι εκείνοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού θα μπορούν να το κάνουν από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις αρχές, αν μέχρι τότε έχουν προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες.

Αριθμό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές της Ρωσίας, με 18.283 νέα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων 5.268 στη Μόσχα, ανεβάζοντας το σύνολο τους στη χώρα σε 1.599.976 από την έναρξη της πανδημίας.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης 355 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 27.656.

Ασύλληπτοι αριθμοί νέων μολύνσεων στον κόσμο

Βρετανία-κορονοϊός: Δεν είναι αναπόφευκτο ένα lockdown σε εθνικό επίπεδο, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Ράαμπ

Δεν είναι αναπόφευκτη μια καραντίνα σε εθνικό επίπεδο για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19 στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, σημειώνοντας ότι, αν όλοι τηρήσουν τους κανόνες που ισχύουν στην περιοχή τους, τα τοπικά lockdown μπορούν να αποδώσουν.

Στην ερώτηση εάν πλέον είναι αναπόφευκτο να επιβληθεί μια καραντίνα σε εθνικό επίπεδο, ο Ράαμπ απάντησε κατηγορηματικά: “Όχι, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό. Ωστόσο αυτό που μας καθοδηγεί είναι ο ρυθμός (μετάδοσης) του ιού. Έχουμε δει κάποια στοιχεία από τότε που αρχίσαμε να εφαρμόζουμε αυτήν την κλιμακωτή προσέγγιση ότι ο ρυθμός αύξησης της (μετάδοσης) επιβραδύνθηκε”.

“Με αυτήν την επικεντρωμένη προσέγγιση, χρειαζόμαστε πραγματικά πλήρη συμμόρφωση, πλήρη συνεργασία και χρειαζόμαστε πραγματικά να ρίξουμε το βάρος μας σε αυτό, και αυτός είναι πραγματικά ο τρόπος για να αποφύγουμε τη λήψη πιο δραστικών μέτρων, τα οποία δεν θέλουμε να λάβουμε λόγω του αντίκτυπου που θα έχουν στην οικονομία”, πρόσθεσε ο Ράαμπ στις δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC.

Ουγγαρία: Τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν στη χώρα στα τέλη Δεκεμβρίου ή τις αρχές Ιανουαρίου

Τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού αναμένεται να φτάσουν στην Ουγγαρία στα τέλη Δεκεμβρίου ή τις αρχές Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Ορμπάν εξήγησε ότι η χώρα του συνομιλεί με τη Ρωσία και την Κίνα για τα εμβόλια, κάτι που θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αποκτήσει πρόσβαση σε δύο ή τρία διαφορετικά εμβόλια την άνοιξη.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας δεν έχει επιβάλει περιορισμούς στις μαζικές συναθροίσεις μέχρι στιγμής, ενώ τα σχολεία και τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά. Εξάλλου έχουν διεξαχθεί ποδοσφαιρικοί αγώνες με παρουσία κοινού σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο ο Ορμπάν στη συνέντευξή του προειδοποίησε ότι από τη Δευτέρα, όσοι δεν ακολουθούν τους κανόνες για τη χρήση μάσκας θα τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα, ενώ τόνισε ότι οι αρχές θα κλείσουν εστιατόρια και καταστήματα, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

“Πιστεύω ότι το βασικό είναι να τηρούμε τους υφιστάμενους κανόνες (…) και να φοράμε μάσκα”, επεσήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετές κλίνες στα νοσοκομεία και αναπνευστήρες.

Ο ιατρικός σύλλογος της Ουγγαρίας ζήτησε την Τρίτη από την κυβέρνηση να περιορίσει τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων και να επαναφέρει το ειδικό ωράριο για τους ηλικιωμένους στα καταστήματα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού αυξάνει, όπως και ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με covid-19.

Η κυβέρνηση προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων αυτών, με τον Ορμπάν να προσπαθεί να αποφύγει αυστηρό lockdown όπως αυτό της άνοιξης, το οποίο προκάλεσε ύφεση 13,6% στην οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Μέχρι χθες στην Ουγγαρία είχαν καταγραφεί 68.127 κρούσματα κορονοϊού και 1.634 θάνατοι, ενώ 3.197 ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Στην Πολωνία κρατικές εταιρείες λαμβάνουν εντολή να στήσουν νοσοκομεία εκστρατείας

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι έδωσε εντολή σε έξι μεγάλες κρατικές εταιρείες της Πολωνίας να στήσουν νοσοκομεία εκστρατείας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του, ο Μίχαλ Ντβόρτζικ.

Ο ίδιος πρόσθεσε σε δηλώσεις που έκανε σε κρατικό ραδιοσταθμό ότι μεταξύ των πόλεων στις οποίες θα στηθούν νοσοκομεία εκστρατείας είναι η Πλοκ και η Οστρολέκα, οι οποίες απέχουν περίπου 110 με 125 χιλιόμετρα από την Βαρσοβία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός προσβληθέντων από την COVID-19.

Παράλληλα η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε 13.051 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων νέου κορονοϊού ανέρχεται τώρα σε 310.068 στη χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων και των νεκρών από την COVID-19 σε 2.862.

Γερμανία: Νέο ρεκόρ 18.681 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό

Ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα οποία ανήλθαν σε 18.681, σημειώθηκε τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, με τη χώρα να απέχει πλέον ελάχιστα από το όριο των 500.000 κρουσμάτων — έχουν καταμετρηθεί ως εδώ 499.694 —, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, 77 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 10.349 νεκρούς.

Ινδία: Καταγράφηκαν 48.648 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 48.648 τις προηγούμενες ώρες, φθάνοντας τα 8,09 εκατομμύρια ως εδώ, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 121.090 νεκρούς, καθώς άλλοι 563 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο κατατάσσεται επίσης δεύτερη ως προς τον αριθμό των πολιτών της που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου χθες καταγράφηκε ρεκόρ 91.000 και πλέον νέων κρουσμάτων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ημερήσια βάση βρίσκονται σε πτώση στην Ινδία, μετά την κορύφωσή τους τον Σεπτέμβριο, όμως ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας προειδοποιούν πως ενδέχεται να ενσκήψει νέα αναζωπύρωση της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς πλησιάζουν μεγάλες ινδουιστικές γιορτές ως τα μέσα Νοεμβρίου.

Μεξικό: 5.948 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.948 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ενώ το ίδιο διάστημα διαπιστώθηκαν άλλοι 464 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 90.773 νεκρούς επί συνόλου 912.811 μολύνσεων.

Ωστόσο, μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος, ως ακόμη και κατά 50.000, από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

Κίνα: 25 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν ως χθες Πέμπτη 25 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός αρκετά μειωμένος από τα 47 για τα οποία γινόταν λόγος την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Από τα νέα κρούσματα, τα 24 ήταν “εισαγόμενα”, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό μετά την είσοδό τους στην κινεζική επικράτεια. Πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης, στην επαρχία Σαντόνγκ (ανατολικά).

Το υπουργείο Υγείας έκανε ακόμη λόγο για τον εντοπισμό 53 ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού, αρκετών περισσότερων από τα 16 που ανακοίνωνε την προηγουμένη. Οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.940 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Βραζιλία: Καταγράφηκαν 26.106 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 26.106 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν άλλοι 513 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 158.969 νεκρούς επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Η αποφυγή ενός lockdown είναι η “απόλυτη προτεραιότητα”, δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι δήλωσε σήμερα ότι η «απόλυτη προτεραιότητα» της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί ένα πανεθνικό lockdown λόγω του κορονοϊού που θα εκτροχίαζε την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη που καταγράφηκε το τρίτο τρίμηνο.

Ο Γκουαλτιέρι ανέφερε σε ομιλία του σε τραπεζίτες στη Ρώμη ότι η ανάκαμψη κατά 16,1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου σημαίνει ότι ακόμα κι αν υπάρξει συρρίκνωση το τέταρτο τρίμηνο η Ιταλία θα πετύχει την πρόβλεψη για -9% του ΑΕΠ για το σύνολο του έτους.

«Είναι η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να συγκρατήσει τις μολύνσεις του κορονοϊού προκειμένου να αποφευχθεί ένα γενικό lockdown», δήλωσε ο Γκουαλτιέρι. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα παρατείνει το μορατόριουμ για την αποπληρωμή δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τις τράπεζες και ότι είναι έτοιμη να υιοθετήσει περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας, εάν χρειαστεί.

Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η Ιταλία πλήττεται ήδη από ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού και χθες κατέγραψε νέο ρεκόρ με σχεδόν 27.000 νέες μολύνσεις.

Η χώρα έχει καταγράψει πάνω από 28.000 θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19, ο δεύτερος υψηλότερος απολογισμός στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία.

Ο Γκουαλτιέρι δήλωσε ότι ο κίνδυνος μιας νέας οικονομικής επιβράδυνσης το τέταρτο τρίμηνο σημαίνει ότι η αύξηση του ΑΕΠ το 2021 μπορεί να είναι χαμηλότερη του στόχου της Ρώμης για 6%, αλλά σε αυτή την περίπτωση «απλά θα καθυστερήσει η ανάκαμψη».

ΗΠΑ: Ξεπεράστηκε, για πρώτη φορά, το όριο των 90.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό, 1.021 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Στις ΗΠΑ καταγράφηκε χθες Πέμπτη νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 90.000, με βάση την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα, όπου έχει ενσκήψει αναζωπύρωση της πανδημίας από τα μέσα Οκτωβρίου, κατέγραψε 91.290 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό από προχθές Τετάρτη ως χθες Πέμπτη, με βάση την επισκόπηση από το Γαλλικό Πρακτορείο των δεδομένων του πανεπιστημίου ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 02:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 8,94 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της ως εδώ.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.021 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, σε απόλυτους αριθμούς.

Ως χθες Πέμπτη στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 228.625 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων σε μια ημέρα είχε καταγραφεί το Σάββατο, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 88.973 κρούσματα.

Το τρέχον διάστημα, η πανδημία μαίνεται στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ και σε μεσοδυτικές πολιτείες.

Πέντε ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει μετατρέψει τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης σε αιχμή του δόρατος της επίθεσής του εναντίον του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα