Διεθνή

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ- Δυτική Αυστραλία: Εργαζόμενος σε ξενοδοχείο κόλλησε τη βρετανική μετάλλαξη

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Parallaxi
συναγερμοσ-δυτική-αυστραλία-εργαζόμ-717193
Parallaxi

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Αυστραλία, μετά τον εντοπισμό πιθανής εστίας διασποράς του ιού σε ξενοδοχείο.

Εξαιτίας του περιστατικού μεγάλο μέρος στα δυτικά έχει τεθεί σε lockdown πέντε ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικός βρέθηκε φρουρός ασφαλείας σε ξενοδοχείο.

Μάλιστα, ο τελευταίος έχει μολυνθεί από τη βρετανική μετάλλαξη.

Ο εν λόγω εργαζόμενος ενδέχεται να έχει συμβάλει στη μετάδοση της παραλλαγής του ιού.

Ο φρουρός εργαζόταν σε ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν σε καραντίνα τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαίτερα μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού που συνδέονται με τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

«Γνωρίζω ότι για πολλούς κατοίκους της πολιτείας αυτό θα είναι σοκ», δήλωσε ο ΜακΓκόουαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός, ούτε την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει».

Το lockdown επηρέασε τα τέσσερα πέμπτα του πληθυσμού στη μεγαλύτερη γεωγραφικά πολιτεία της Αυστραλίας, ενώ από τους υπόλοιπους κατοίκους ζητήθηκε να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Οι αρχές κάλεσαν επίσης τους κατοίκους άλλων πολιτειών να αποφύγουν να μεταβούν στη Δυτική Αυστραλία.

Ο πρωθυπουργός, Mark McGowan, δήλωσε ότι το «ολικό lockdown» θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. την Κυριακή, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα μπορούσαν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για τα βασικά ψώνια, για ιατρικούς λόγους, για να φροντίσουν ευάλωτους ή να ασκηθούν στη γειτονιά τους.

Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Τα σχολεία επρόκειτο να ανοίξουν τη Δευτέρα, ωστόσο, τώρα θα παραμείνουν κλειστά. Οι μάσκες θα είναι στο εξής υποχρεωτικές και θα πρέπει να κλείσουν χώροι όπως μπαρ, παμπ, κλαμπ, γυμναστήρια και χώροι λατρείας. Τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα λειτουργούν με take away.

«Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση και ο καθένας από εμάς πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί προσωπικά προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση στην κοινότητα», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι έχουν γίνει άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις για την ασφάλεια όλων.

«Στην πραγματικότητα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, θα επιστρέψουμε σε αυτό που βιώσαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του περασμένου έτους», είπε ακόμη.

Ο εργαζόμενος σε καραντίνα εμφάνισε συμπτώματα στις 28 Ιανουαρίου. Ο ίδιος γνωστοποίησε τα συμπτώματά του στον εργοδότη του και έτσι δεν εργάστηκε εκείνη την ημέρα. Οι αρχές πιστεύουν, όμως, ότι αυτός είχε ήδη μολυνθεί από τις 26 Ιανουαρίου.

Υπάρχουν πληροφορίες μάλιστα ότι εργάστηκε το διάστημα αυτό και σαν οδηγός.

«Δεν γνωρίζουμε πώς αυτός ο φύλακας κόλλησε τον ιό στο ξενοδοχείο», είπε.

Η εκστρατεία για τις εκλογές θα αναβληθεί επίσης, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το lockdown θα επηρεάσει περίπου το 80% του πληθυσμού της πολιτείας.

Σε οδηγίες που δόθηκαν προς τους πολίτες αναφέρονται και τα παρακάτω:

Εάν πρόκειται να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση αυτήν την εβδομάδα, μην καλέσετε το νοσοκομείο για διευκρινίσεις, λέει ο υπουργός Υγείας. Το νοσοκομείο θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Υπάρχουν περιορισμοί σε άτομα που προέρχονται από το Κουίνσλαντ, τη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία αυτή τη στιγμή. Αυτές οι ρυθμίσεις παραμένουν σε ισχύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες.

Η Αυστραλία έχει κλείσει τα σύνορά της από τον Μάρτιο για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού που έχει μολύνει 29.000 ανθρώπους στη χώρα και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 909.

Οι κυβερνήσεις των πολιτειών της χώρας έκλεισαν τα εσωτερικά σύνορα για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν μακριά τον ιό.

Νωρίτερα σήμερα η Αυστραλία άνοιξε και πάλι την ζώνη ασφαλείας για τις μετακινήσεις, τη λεγόμενη «ταξιδιωτική φούσκα», με τη Νέα Ζηλανδία, το οποίο σημαίνει ότι οι επισκέπτες από εκεί εξαιρούνται της υποχρεωτικής παραμονής σε ξενοδοχείο καραντίνας για 14 ημέρες, αφού η γειτονική χώρα έχει μηδενικά κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης. Η Νέα Ζηλανδία πάντως κρατά κλειστά τα σύνορά της σε επισκέπτες από την Αυστραλία.

Με πληροφορίες από Guardian / ΤΦ- ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα