Διεθνή

Συναγερμός μετά από πληροφορίες ότι ετοιμάζεται νέα εισβολή στο Καπιτώλιο

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αμερικανικές αρχές εκ νέου, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για νέα εισβολή στο Καπιτώλιο από ομάδες πολιτοφυλακής.

Parallaxi
συναγερμός-μετά-από-πληροφορίες-ότι-ε-706043
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αμερικανικές αρχές ξανά, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για νέα εισβολή στο Καπιτώλιο από ομάδες πολιτοφυλακής. Οι πληροφορίες για πιθανή απειλή έρχονται δύο μήνες μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτο CNBC, το αμερικανικό αστυνομικό τμήμα του Καπιτωλίου έχει πληροφορίες που δείχνουν πιθανή συνωμοσία για «παραβίαση του Καπιτωλίου από άγνωστη ομάδα πολιτοφυλακών» την Πέμπτη.

Η δήλωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες «για να σταματήσει οποιεσδήποτε απειλές για το Καπιτώλιο», σημειώνοντας: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες».

Πάντως, προς το παρόν δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την απειλή. «Λόγω της ευαίσθητης φύσης αυτών των πληροφοριών, δεν μπορούμε να παρέχουμε επιπλέον λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή».

Η Πέμπτη σηματοδοτεί την ημερομηνία κατά την οποία ομάδα συνωμοσιολόγων θεωρεί ότι ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, θα ορκιστεί για δεύτερη θητεία.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα