Συναγερμός στο Παπαγεωργίου: 6 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό
Συνάντηση εργαζομένων Δήμου με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για την προστασία από τον ιό.
Έξι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε τεστ για τον ιό μετά από άδεια, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, και βρέθηκαν θετικοί.
Όπως φαίνεται, οι ίδιοι εκτέθηκαν στον ιό από την κοινότητα καθώς δεν είχαν έρθει σε επαφή με κάποιον νοσηλευόμενο που να είχε διαγνωστεί θετικός.
Οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Η κατάστασή τους είναι καλή και δεν χρήζουν νοσηλείας.
Συνάντηση εργαζομένων Δήμου με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για την προστασία από τον ιό
Στο μεταξύ, συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, για την προστασία από τον ιό είχαν την Πέμπτη μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου.
Παρακάτω μερικά από τα σημεία της ανακοίνωση του Συλλόγου:
«Θεωρούμε θετική κίνηση την πραγματοποίηση τεστ στους εργαζόμενους της καθαριότητας. Τα τεστ όμως πρέπει να επεκταθούν και στους συναδέλφους των άλλων υπηρεσιών, να είναι μαζικά και επαναλαμβανόμενα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό είναι αίτημα όχι μόνο εργαζομένων στους δήμους αλλά και σε πολλούς άλλους κλάδους».
«Όταν σε κάποιο εργασιακό χώρο διαπιστώνεται κρούσμα, ο χώρος να κλείνει για να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες τεστ π.χ. στους υπόλοιπους εργαζόμενους του χώρου, απολύμανση κ.α. Ήταν μεγάλο λάθος της διοίκησης που δεν ακολούθησε αυτή τη διαδικασία στην περίπτωση των τριών κρουσμάτων στα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών της καθαριότητας».
«Τα μέσα προστασίας από την επιδημία να δίνονται συχνά και σε επαρκείς ποσότητες στους εργαζόμενους. Μάρτυρας για το τι μέσα προστασίας έχουν πάρει οι εργαζόμενοι από τον Μάρτη-αρχή της πανδημίας-μέχρι σήμερα, είναι οι υπεύθυνες δηλώσεις που υπογράφουν για κάθε μέσο προστασίας που τους δίνεται (αυτή η πρακτική ακολουθείται τουλάχιστον στην υπηρεσία καθαριότητας). Όποιος δει αυτά τα στοιχεία θα διαπιστώσει ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται».
«Ατομικά μέσα προστασίας δεν είναι μόνο αυτά που πρέπει να δίνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Υπάρχει υπουργική απόφαση που περιγράφει ποια μέσα προστασίας πρέπει να παρέχονται στους εργαζόμενους ανάλογα με την ειδικότητα και την εργασία που κάνουν. Προμήθεια όλων των ΜΑΠ έχει χρόνια να γίνει στον δήμο. Θέσαμε και άλλα ζητήματα για την υγιεινή και ασφάλεια όπως κατάσταση εργοταξίων κ.α.
«Να σταματήσει η αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών από τα νοσοκομεία και τις κλινικές, βάσει και της απόφασης του υπουργείου περιβάλλοντος. Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να προστατευτούν κυρίως όσοι εργάζονται στα εργοστάσια ανακύκλωσης, γιατί στους κάδους ανακύκλωσης καταλήγανε και ιατρικά απόβλητα και αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοιού π.χ. το νοσοκομείο «Γεννηματά» είχε 10 κρούσματα και η ανακύκλωση συνεχίζονταν κανονικά».