Ελλάδα

Συνάντηση Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο- Τι θα συζητηθεί

Ποιες λεπτομέρειες θα καθοριστούν στη σύσκεψη.

Parallaxi
συνάντηση-μητσοτάκη-με-το-οικονομικό-463650
Parallaxi

Σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς, Απόστολο Βεσυρόπουλο, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Γιώργο Ζαββό, έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βασικό θέμα της σύσκεψης θα είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, που να ψηφιστεί έως τις 10 Αυγούστου και αφορά μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, το φόρο εισοδήματος και το φόρο επιχειρήσεων και μερισμάτων και θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Οι λεπτομέρειες αυτές θα καθοριστούν στη σύσκεψη και την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποί τους θα βρίσκονται στην Αθήνα και θα έχουν τις πρώτες συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Η προετοιμασία του Μαξίμου για το φορολογικό νομοσχέδιο ξεκίνησε με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον κεντρικό τραπεζίτη να δηλώνει ότι θα στηρίξει τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης – συμπεριλαμβανομένης αυτής των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και την αναθεώρηση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα – αφετέρου δίνοντας την κρίσιμη απάντηση για το πού θα βρει η κυβέρνηση τα χρήματα για τις φοροελαφρύνσεις.

Ο διοικητής της ΤτΕ συμφώνησε με τον τρόπο αυτό με την εκτίμηση του πρωθυπουργού ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που θα δημιουργήσουν τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για τις μειώσεις φόρων, δίχως να αμφισβητηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα