Συνάντηση του κ. Γκιουλέκα με τον Πρέσβη του Αφγανιστάν, κ. Mirwais Samadi στη Βουλή

Και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις μακροχρόνιες καλές σχέσεις των δύο λαών και εξέφρασαν την επιθυμία να εργαστούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο

Parallaxi
συνάντηση-του-κ-γκιουλέκα-με-τον-πρέσβ-390976
Parallaxi

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο  Πρέσβης του Αφγανιστάν στην Αθήνα κ. Mirwais Samadi συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή.

Και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις μακροχρόνιες καλές σχέσεις των δύο λαών και εξέφρασαν την επιθυμία να εργαστούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους. Έντονο ενδιαφέρον υπήρξε για ανάπτυξη της συνεργασίας τόσο σε οικονομικό όσο και σε επίπεδο πολιτιστικών δράσεων.

Αναφορικά με την ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν, ο κ. Γκιουλέκας επεσήμανε ότι η θέση της Ελλάδας είναι ευθυγραμμισμένη με την ευρωπαϊκή πολιτική για επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου και τόνισε την υποστήριξη της Ελλάδας προς την κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Επίσης, ο κ. Γκιουλέκας έθεσε το ζήτημα του μεγάλου αριθμού Αφγανών μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας και ζήτησε τη συνεργασία και τη συνδρομή των αφγανικών αρχών για ενίσχυση της νόμιμης και οργανωμένης  μετανάστευσης και μείωση της παράτυπης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα