Top

Συνεδριάζουν εκτάκτως αυτήν την ώρα οι λοιμωξιολόγοι

Ποια θέματα βρίσκονται στην ατζέντα

Parallaxi
συνεδριάζουν-εκτάκτως-αυτήν-την-ώρα-ο-644119
Parallaxi

Η απόφαση για το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας, είναι ειλημμένη. Το μόνο που συζητά αυτή την ώρα εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι το εάν θα ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στις περιοχές που τελούν υπό καθεστώς αυστηρού lockdown.

Σήμερα σε καθεστώς lockdown είναι οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, η Νέδα, Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμο Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων ελήφθη παρά τις όποιους φόβους διατυπώνονται μετά τις χθεσινές εικόνες από τον εορτασμό των Θεοφανίων, και την αύξηση των νέων κρουσμάτων σε σειρά επιστημόνων

Τι θα γίνει με το Click Away – εμπόριο

Αγνωστο παραμένει το εάν από 11/1 θα προχωρήσουμε σε νέο άνοιγμα της αγοράς με την μέθοδο της παράδοσης προϊόντων εκτός καταστήματος, “Click Away”. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόθεση της κυβέρνησης είναι το Click Away να επαναλειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, Παρασκευή, οπότε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στα χέρια του τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, όπως και τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης 

EΟΔΥ: Μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων – 47 θάνατοι (πίνακες)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα