Ελλάδα

Σύνοδος Κορυφής: Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία σε κοινό μέτωπο για την οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία για μία τριμερή συνάντηση αύριο με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα

Parallaxi
σύνοδος-κορυφής-ελλάδα-ιταλία-πορτογ-987881
Parallaxi

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου Ελλάδας, Ιταλίας και Πορτογαλίας, προκειμένου να συζητηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο, δίχως τους ακραίους δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία για μία τριμερή συνάντηση αύριο με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα.

Στόχος είναι να ασκηθεί πίεση στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να συζητηθούν νέοι κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης σε συνολικό επίπεδο και να ληφθούν αποφάσεις το συντομότερο δυνατό.

Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία έχουν πληγεί περισσότερο από άλλες χώρες από τους περιορισμούς των δημοσιονομικών κανόνων που θέτουν οι Βρυξέλλες. Οι συνθήκες, ωστόσο, έχουν αλλάξει, με έναν πόλεμο να εξελίσσεται στο κέντρο της Ευρώπης και την ενεργειακή-πληθωριστική κρίση να δοκιμάζει τις οικονομίες, γεγονός που ανατρέπει και τα δεδομένα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθούν οι χώρες – μέλη.

Σε παρέμβαση σχετική με την ενέργεια ο πρωθυπουργός τόνισε κατα πληροφορίες ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τόνισε ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα- «η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης», όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Πηγή: skai.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα