Top

Συνωστισμός και ουρές και πάλι στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ

Δεκάδες φοιτητές να περιμένουν στο πεζοδρόμιο της Εγνατίας για ένα πιάτο φαγητό

Φίλιππος Δεργιαδές
συνωστισμός-και-ουρές-και-πάλι-στη-φοι-832864
Φίλιππος Δεργιαδές

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής για το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, με τις ουρές δεκάδων φοιτητών του ΑΠΘ να περιμένουν στο πεζοδρόμιο της Εγνατίας για ένα πιάτο φαγητό από την φοιτητική λέσχη του πανεπιστημίου.

Και σήμερα η κατάσταση έξω από την φοιτητική λέσχη θύμιζε άλλες εποχές, με την ουρά να ξεκινά από την είσοδο της φοιτητικής λέσχης και να φτάνει μέχρι και πέρα από την 3η Σεπτεμβρίου. Οι φοιτητές στην ουρά δήλωσαν στην Parallaxi, ότι το φαινόμενο είναι σύνηθες από την έναρξη των μαθημάτων και δεν υπάρχει καμία πρόνοια για να αλλάξει η κατάσταση.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των φοιτητών, οι πρυτανικές αρχές δηλώνουν αναρμόδιες και μεταφέρουν το πρόβλημα στον εργολάβο, που έχει αναλάβει τη λειτουργία της Λέσχης. Η διάθεση του φαγητού γίνεται σε πακέτο, καθώς το εστιατόριο δεν λειτουργεί για λόγους συντήρησης ενώ από τις 4 σειρές εξυπηρέτησης της λέσχης λειτουργούν μόνο 2 ή 3 καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκή. Επίσης οι φοιτητές αναφέρουν ότι το ΑΠΘ διαθέτει και δεύτερο κτίριο, την άνω λέσχη, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο και θα μπορούσε, αν λειτουργούσε σε καθημερινή βάση, να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

“Η πρυτανεία δηλώνει αναρμόδια”

«Η πρυτανεία δηλώνει αναρμόδια και πετάει το μπαλάκι στον εργολάβο», τονίζει ο Τάσος Παπαδόπουλος, γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής του ΑΠΘ, και σημειώνει πως «το κέρδος του εργολάβου είναι αυτό που διαμορφώνει αυτή την απαράδεκτη εικόνα στην φοιτητική λέσχη και όχι το ενδιαφέρον των πρυτανικών αρχών για την εξυπηρέτηση των φοιτητών». «Εμείς ζητάμε να λειτουργήσει και η άνω λέσχη ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα αλλά οι αρμόδιοι αδιαφορούν», τονίζει η Παρασκευή Τσεκούρα, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονικής του ΑΠΘ. Σημειώνει δε, ότι το θέμα της σίτισης είναι ενταγμένο στο μεγάλο συλλαλητήριο των φοιτητών την Πέμπτη, αλλά δεν αποκλείει οι φοιτητικοί σύλλογοι να προχωρήσουν σε ξεχωριστή κινητοποίηση αποκλειστικά για το θέμα της σίτισης.

“Οι ουρές υπήρχαν πάντα”

Εκ μέρους της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης, η διευθύντρια Στέλλα Ξενίτα, τονίζει πως το πρόβλημα είναι πρόσκαιρο και θα λυθεί σύντομα με την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης του εστιατορίου, πιθανά στα μέσα Νοεμβρίου. «Οι ουρές υπήρχαν πάντα ιδίως τις ημέρες που οι φοιτητές προτιμούν κάποια συγκεκριμένα φαγητά», σημειώνει και προσθέτει ότι η λειτουργία του εστιατορίου θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Όπως εξηγεί, γίνονται εργασίες στεγάνωσης οι οποίες δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν λόγω των βροχοπτώσεων και πως η ανάθεση του έργου έγινε τον περασμένο Αύγουστο. «Πρόθεση μας είναι να λυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα», σημειώνει.

Εκ των πραγμάτων πάντως αποδεικνύεται ότι οι πρυτανικές αρχές θα μπορούσαν να είχαν λύσει το πρόβλημα της σίτισης και της λειτουργίας της Λέσχης νωρίτερα, παίρνοντας μέτρα προετοιμασίας από τα μέσα του καλοκαιριού. Σήμερα, χωρίς να έχουν ουσιαστική απάντηση για τις απαράδεκτες ουρές και το συνωστισμό των φοιτητών στο πεζοδρόμιο της Εγνατίας, κρύβονται πίσω από τις εργασίες συντήρησης, όταν μάλιστα στην πόλη, σχεδόν καθημερινά, καταγράφονται 450 κρούσματα covid και η πανδημία δεν δείχνει να υποχωρεί.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα