Διεθνή

Συρία: 7χρονη προστάτευε 17 ώρες τον αδελφό της στα συντρίμμια

Το κοριτσάκι έλεγε στους διασώστες, «δεν θέλω παιχνίδια, θέλω να μας βγάλετε από εδώ».

Parallaxi
συρία-7χρονη-προστάτευε-17-ώρες-τον-αδελ-970800
Parallaxi

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τα συντρίμμια κτηρίου στη Συρία που κατέρρευσε από τον φονικό σεισμό κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Στο βίντεο βλέπουμε την προσπάθεια ενός 7χρονου κοριτσιού να προστατεύσει τον μικρό αδελφό της, ενώ είναι και οι δύο εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα.

Μάλιστα, το θαρραλέο κοριτσάκι κρατούσε με το χέρι της το κεφαλάκι του αδελφού της ώστε να μην τραυματιστεί από τα κομμάτια του κτιρίου. Το κοριτσάκι ακούγεται να λέει στους διασώστες, μόλις τους εντοπίζουν: «Δεν θέλω παιχνίδια, θέλω να μας βγάλετε από εδώ».

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Mohamad Safa, μοιράστηκε τη φωτογραφία στο Twitter, ανέφερε ότι τα δύο αδέλφια έμειναν κάτω από τα ερείπια για 17 ώρες και κατάφεραν να βγουν σώα και αβλαβή.

«Το 7χρονο κοριτσάκι που κράτησε το χέρι της στο κεφάλι του μικρού της αδερφού για να τον προστατεύσει ενώ ήταν κάτω από τα ερείπια για 17 ώρες, τα κατάφερε με ασφάλεια. Δεν βλέπω κανέναν να το μοιράζεται. Αν ήταν νεκρή θα το μοιράζονταν όλοι! Μοιραστείτε τη θετικότητα…» έγραψε το tweet του.

Τα δύο παιδάκια οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος ενώ η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση.

Πηγή: iEidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα