Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα συνταξιούχου που είπε ότι δε θα ψηφίσει ΝΔ

Ζητάει ΕΔΕ στο υπουργείο Εργασίας

Parallaxi
συριζα-διέρρευσαν-προσωπικά-δεδομέν-876525
Parallaxi

«Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς λευκής τρομοκρατίας του ‘50», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του, αναφέροντας ότι «έφτασαν στο σημείο να διαρρέουν παράνομα σε φιλικές τους ιστοσελίδες τα προσωπικά δεδομένα συνταξιούχου που έκανε το ‘έγκλημα’ να πει ότι δεν θα ξαναψηφίσει ΝΔ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι θεωρεί αυτονόητη την άμεση διενέργεια ΕΔΕ στο υπουργείο Εργασίας και την παρέμβαση εισαγγελέα «για αυτή την πρωτοφανή και παράνομη ενέργεια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «τη μία ημέρα εργοδότες, που παίρνουν απευθείας αναθέσεις από την κυβέρνηση, απειλούν και εκβιάζουν εργαζόμενούς τους να ψηφίσουν ΝΔ, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη. Την άλλη ημέρα το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να εκφοβίσει συνταξιούχους βγάζοντας στη φορά τα προσωπικά τους δεδομένα». Τονίζει πως «αν νομίζει ο κ. Χατζηδάκης ότι με τέτοιες παρακρατικές μεθόδους θα κρύψει την αποτυχία του στις εκκρεμείς συντάξεις είναι γελασμένος». Αναφέρει ως προς το θέμα των εκκρεμών συντάξεων ότι «ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην Έκθεση του ανέφερε ότι πάνω από 200.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκκρεμούσαν προς έκδοση και μάλιστα οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, αντί να μειώνονται αυξάνονται. Και χωρίς να προσθέτουμε τις χιλιάδες λάθος συντάξεις που βγαίνουν fast track και πρέπει να εξεταστούν ξανά».

Σχολιάζει καταληκτικά ότι «τα ψέματα Μητσοτάκη – Χατζηδάκη τα γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και στις 21 Μαΐου θα πουν: ‘Ως εδώ’ στην εξαπάτηση».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα