Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Σεβασμό στα θύματα, αλλά και σεβασμό στην αλήθεια με επίδοση ευθυνών

Πως σχολιάζει η αντιπολίτευση τη δήλωση του πρωθυπουργού

Parallaxi
συριζα-πασοκ-σεβασμό-στα-θύματα-αλλ-979534
Parallaxi

“Όλα θα ειπωθούν στη σωστή ώρα” είναι το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την έκτακτη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

“Αυτές τις στιγμές πένθους και οδύνης δεν θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τη δήλωση του Πρωθυπουργού, που σπεύδει να προδικάσει ότι η τραγωδία οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινο λάθος”, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζει: “Ο σεβασμός στα θύματα προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια. Όλα θα ειπωθούν στη σωστή ώρα”.

ΠΑΣΟΚ: Οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει.

Όπως τονίζει από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη: «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε το ερώτημα γιατί να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι, ενώ υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες πρόληψης και αποτροπής τέτοιων δυστυχημάτων.

Συναισθανόμενοι την ώρα του πένθους και της οδύνης, σημειώνουμε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε ο Πρωθυπουργός να αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες επικαλούμενος μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του Υπουργού του.

Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα