Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για την επιστροφή Πολάκη

Ο βουλευτής Χανιών μετέβη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος σε μία ακόμα προσπάθεια να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια.

Parallaxi
συριζα-ξεκίνησε-η-συνεδρίαση-της-πολι-411164
Parallaxi

Ξεκίνησε νωρίτερα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της επιστροφής του Παύλου Πολάκη.

Ο βουλευτής Χανιών μετέβη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σε μία ακόμα προσπάθεια να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια.

Όπως μεταδίδει το iefimerida, ο Παύλος Πολάκης έφτασε στη μία το μεσημέρι στα παλιά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου για να είναι παρών στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Έφτασε με τη μηχανή του και μπήκε στο κτίριο χωρίς να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

Το θέμα του αποκλεισμού του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια θα τεθεί στη σημερινή ημερήσια διάταξη της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδριάζει τώρα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το θέμα Πολάκη θα κλείσει σήμερα και υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να ληφθεί η απόφαση να επανενταχθεί στο ψηφοδέλτιο.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα του βουλευτή Χανίων δεν ήταν στην ατζέντα, καθώς η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδρίαζε για την τραγωδία στα Τέμπη, ωστόσο όπως τόνισαν χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα. Μάλιστα αυτό μεταφράστηκε πως πλέον είναι πιθανόν να υπάρξει ακύρωση της απόφασης για την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια.

Από την Κουμουνδούρου πάντως υποστηρίζουν πως το λόγο έχουν τα όργανα του κόμματος και απέφευγαν να προδικάσουν τις εξελίξεις ωστόσο είναι βέβαιο πως μετά τη δήλωση μετάνοιας, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Η συγγνώμη Πολάκη

Ο κρητικός βουλευτής χθες, ενώ συνεδρίαζε το Εκτελεστικό Γραφείο, έστειλε στα mail του Προέδρου και των στελεχών μια ηχηρή συγγνώμη δύο σελίδων, στις οποίες απολογείται για μια σειρά λαθών που τον οδήγησαν στα πρόθυρα της διαγραφής.

Στην επιστολή του ο κ.Πολάκης χαρακτήρισε αστοχία τα όσα έγραψε για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε μία κίνηση μετάνοιας δήλωνε πως η επίμαχη ανάρτηση με την οποία αμφισβητούσε ουσιαστικά τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει μεταξύ άλλων πως επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία δεν είχε καν διαβάσει.

Η επιστολή Πολάκη προς την Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας 

«Αγαπητοί Σύντροφοι

Εν΄ όψει της επικείμενης συνεδρίασης της ΠΓ αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχω παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες.

Σε ότι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος.

Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει.

Με την ανάρτηση μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος.

Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στηλιτεύσω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την -αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος».

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων. Η πρόθεσή μου ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα.

Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.

Είμαι βέβαιος πως κάθε σύντροφος στον κοινό αγώνα αναγνωρίζει ότι ο όποιος λάθος χειρισμός δεν πηγάζει από τίποτε άλλο παρά μόνο από την αγωνία μου να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο τόπος από μια κυβέρνηση, η οποία κάθε μέρα που περνά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, φτωχοποιώντας τους πολίτες για χατίρι των λίγων κολλητών και η οποία προκειμένου να υλοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της πατρίδας μας, δεν διστάζει να «κρυφακούει» θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία.

Αγωνία που πλέον γίνεται κραυγή μετά και από όσα ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών αναφορικά με τις ευθύνες του “επιτελικού” κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Παύλος Πολάκης».

Πηγή: iefimerida 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα