Τ. Τζήκας: Σήμα ευρωπαϊκής εμβέλειας για την επανεκκίνηση της οικονομίας από Ελλάδα και Γερμανία στην 85η ΔΕΘ
Τι λέει ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo.
Την εκτίμηση ότι, με την ευκαιρία της 85ης ΔΕΘ, η Ελλάδα και η Γερμανία μπορούν να προβάλλουν από κοινού σε όλη την Ευρώπη, μέσω της Θεσσαλονίκης, το νέο μοντέλο δημόσιας και επαγγελματικής συμπεριφοράς, που επιβάλλει η πανδημία Covid-19, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, διατυπώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας.
«H 85η ΔΕΘ, στις 5-13 Σεπτεμβρίου, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, μπορεί να αποτελέσει το σήμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας στις νέες συνθήκες, δεδομένου ότι θα είναι πανευρωπαϊκά από τις πρώτες μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του φθινοπώρου του 2020. Επιπρόσθετα, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, η οποία έγινε στη διάρκεια του ελληνογερμανικού φόρουμ στο Βερολίνο, στις 9 Μαρτίου», σημειώνει ο κ. Τζήκας.
Προσθέτει ότι, με βάση τον πολύ καλό «βαθμό» που παίρνει η Ελλάδα ως προς τη διαχείριση της Covid-19, αλλά και τη στάση της Γερμανίας, η οποία δείχνει αμείωτη διάθεση να είναι παρούσα, είναι ρεαλιστικό σενάριο η πραγματοποίηση μιας διαφορετικής ΔΕΘ, στις 5-13 Σεπτεμβρίου.
«Θα είναι μια διαφορετική ΔΕΘ, ένα οικονομικο- πολιτικό γεγονός, με έμφαση στις B2B συναντήσεις (σ.σ. συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων), στην οποία πιστεύουμε ότι είναι καθόλα εφικτό να εφαρμόσουμε ένα απόλυτα υγειονομικό πρωτόκολλο, σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την παγκόσμια ένωση εκθέσεων (UFI)», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ. Διευκρινίζει ότι, παρότι το ψυχαγωγικό και πολιτιστικό μέρος της 85ης ΔΕΘ πιθανώς δεν θα πραγματοποιηθεί όπως το ξέραμε, στο πλαίσιο του στόχου για λιγότερους επισκέπτες, διερευνάται το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα μεταδίδονται κάποια μουσικά γεγονότα.
«Αυτό όμως είναι απλά μια ιδέα, δεν υπάρχουν βεβαιότητες σήμερα, αφού όλα είναι υπό αίρεση, λόγω της αυξημένης αστάθειας που υπάρχει σε όλον τον κόσμο, εξαιτίας της πανδημίας», διευκρινίζει και καταλήγει: «Ο Μάιος θα είναι ο μήνας των τελικών αποφάσεων, σε συνεργασία πάντοτε με την Πολιτεία».
Πηγή: ΑΠΕ, Αλεξάνδρα Γούτα