Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα σε κατάστημα-Απίστευτα σκηνικά απόψε στη Χίο

Πρωτοφανή σκηνικά στα νησιά

Parallaxi
τα-ματ-έριξαν-χημικά-μέσα-σε-κατάστημα-558159
Parallaxi

Μια ακόμα καταγγελία για ακραία καταστολή έρχεται από το Βόρειο Αιγαίο. Η καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε αφορά το κατάστημα εστίασης Way Up στο λιμάνι.

«Καταγγελουμε σαν καταστημα την αψυχολογητη και δολοφονικη ενεργεια των Διμοιριων Ματ , οι οποιοι ανοιξαν την πορτα του καταστηματος , ενω ηταν γεματο κοσμο , και εριξαν μεσα χημικα με αποτελεσμα ολος ο κοσμος να κοντεψει να σκασει απο τον καπνο αλλα και να ποδοπατηθει καθως ετρεχαν ολοι προς τη εξοδο χωρις να μπορουν να δουνε απο το τσουξιμο των ματιων.Αναγκαστηκαμε να εγκαταλειψουμε εντελως το καταστημα και να το αφησουμε ΑΝΟΙΧΤΟ και εντελως αφυλαχτο, για τουλαχιστον 3 ωρες καθοσον δεν μπορουσαμε καν να πλησιασουμε για να κλεισουμε εστω τις πορτες , με οτι αυτο συνεπαγεται !!!! Υπαρχει και σχετικο βιντεο το οποιο τις επομενες ημερες θα παραδοθει μαζι με μηνυση και αγωγες στον αρμοδιο εισαγγελεα!» καταλήγει η ανακοίνωση του καταστήματος που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Τελωνείου.

Απίστευτες εικόνες έρχονται απόψε από το νησί

Όπως μεταδίδει το ”Στο Νησί’ :

Από την άλλη μεριά, νότια της συμβολής του δρόμου προς του Καβακλή με την οδό Θερμής Μανταμάδου, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ αντιμετωπίζουν όσους επιχειρούν να φτάσουν στην Καράβα προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής νότια του Μανταμάδου.

Εναντίον τους αδιακρίτως επιτίθενται απωθώντας τους με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Ενώ έχοντας καταλάβει τις πλαγιές της Καράβας πετάν χημικά μέσα στο πλήθιος ή ακόμα και πίσω από αυτό εγκλωβίζοντας τους σε ένα τείχος χημικών. Μοναδικός τους σκοπός να «καθαρίσουν» σύντομα με αυτούς.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι διαδηλωτές «έσπασαν» ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας στα μετόπισθεν αλλά και ένα αυτοκίνητο της περιφέρειας βορείου Αιγαίου.

Γενική απεργία την Τετάρτη

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καταδικάζουν τη βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών. Καταγγέλουν τις επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των οδών.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καλούν σε γενική απεργία αύριο Τετάρτη 26/02/2020.

Δημιουργείται συντονιστικό όργανο από τους παρισταμένους των Περιφερειακών Παρατάξεων και τους Δημάρχους.

Ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στο νησί μας, ο Σύλλογος μας ανακοινώνει οτι θα συμμετέχει στην αυριανή (26-02) ΑΠΕΡΓΙΑ. Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Ασπιδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τα καταστήματα σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου και αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Κυβέρνησης στον τόπο μας και για να δοθεί η δυνατότητα στους συνάδελφους να συμμετέχουν στα μπλόκα στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα. Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνη

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου αποφάσισε να συμμετάσχει στην Γενική Απεργία που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020. Για το λόγο αυτό, οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστές και καλούμε τις επιχειρήσεις μέλη μας, να συμμετέχουν στην Απεργία. Επιμελητήριο Λέσβου

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. της Λέσβου να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, για το ζήτημα της δημιουργίας νέου κλειστού κέντρου και την αναίτια κρατική αστυνομική βία που εξελίσσεται στον τόπο μας από σήμερα τα ξημερώματα. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς.

Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο της χθεσινής ”απόβασης”

Μυτιλήνη: Στην επιταγμένη έκταση τα μηχανήματα του Στρατού – Συγκρούσεις πολιτών με τις αστυνομικές δυνάμεις

Συνεχίστηκαν σήμερα οι συγκρούσεις ανάμεσα σε πολίτες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν τα χαράματα στο νησί προκειμένου να διευκολύνουν την πραγματοποίηση εργασιών στην επιταγμένη έκταση.

Τα κύρια σημεία των συγκρούσεων ήταν στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα. Δηλαδή στα δύο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση. Τελικά τα μηχανήματα του Στρατού κατάφεραν να εγκατασταθούν στην περιοχή καθώς έφτασαν εκεί χρησιμοποιώντας παράδρομο μέσα από το δάσος στην περιοχή Πετροβούνι.

Στην Καράβα η Αστυνομία αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, ένα των κατοίκων της περιοχής του Μανταμάδου στα βόρεια και ένα των προερχόμενων από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα