Διεθνή

Τα μηνύματα στήριξης και βοήθειας προς τον Λίβανο μετά την έκρηξη

Ελλάδα, Βρετανία, Γαλλία, Αίγυπτος βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες στο πλευρό του Λιβάνου.

Parallaxi
τα-μηνύματα-στήριξης-και-βοήθειας-προ-636868
Parallaxi
Εικόνα: Στιγμιότυπο Βίντεο

Ελλάδα, Βρετανία, Γαλλία, Αίγυπτος βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες στο πλευρό του Λιβάνου, προσφέροντας όση βοήθεια μπορούν. Καθώς, μετά την έκρηξη, ο Βηρυτός μετράει τεράστιες απώλειες και καταστροφές, με τα θύματα να αυξάνονται όσο περνούν οι ώρες.

Κ. Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συνδράμουμε τον Λίβανο με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό

Στην πολύνεκρη τραγωδία στον Λίβανο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της σημερινής τηλεδιάσκεψης για τον κορονοϊό.

«Επιτρέψτε μου να κάνω μία σύντομη εισαγωγική τοποθέτηση ξεκινώντας με τα θερμά μου συλλυπητήρια και τις σκέψεις μου στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου και ειδικά της Βηρυτού μετά από αυτή την τραγική έκρηξη την οποία όλοι είδαμε χθες.

Σε συνεννόηση και με τον Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ήδη απογειώνεται άμεσα το πρώτο C130 με άντρες και γυναίκες της ΕΜΑΚ, καθώς οι πρώτες ανάγκες, όπως μας ζητήθηκαν από τους Λιβανέζους, αφορούν ανθρώπινο δυναμικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Και βέβαια είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με πρόσθετο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, καθώς φαντάζομαι ότι όσο θα περνάνε οι ώρες και οι μέρες θα αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας που χτύπησε τον Λίβανο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΠτΔ: Ο ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στον λαό του Λιβάνου

Τα θερμά της συλλυπητήρια στον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν και τις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών εκρήξεων στη Βηρυτό, εξέφρασε με ανάρτησή της στο twitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Συγκλονισμένη από τις τραγικές εικόνες καταστροφής στη Βηρυτό. Οι λέξεις δεν αρκούν για να εκφράσουν τη θλίψη και την οδύνη μας» αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπληρώνει: «Θερμά συλλυπητήρια στον Πρόεδρο Aoun και τις οικογένειες των θυμάτων. Στις δύσκολες αυτές στιγμές ο ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στον λαό του Λιβάνου».

Συλλυπητήρια Τσίπρα για την πολύνεκρη τραγωδία στη Βηρυτό

Τα συλλυπητήρια του εκφράζει και ο Αλέξης Τσίπρας προς τον λαό του Λίβανου για την τραγωδία που κόστισε την ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Φώφη Γεννηματά: «Η Ελλάδα είναι δίπλα στον Λίβανο»

«Η Ελλάδα είναι δίπλα στον Λίβανο σε αυτήν τη δοκιμασία»: με τα λόγια αυτά, μέσω Twitter, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την οδύνη της για την τραγωδία της Βηρυτού.

Όπως, αναλυτικά σημειώνει η Φώφη Γεννηματά, «οι εικόνες από την ανείπωτη καταστροφή στη Βηρυτό συγκλονίζουν. Συλλυπητήρια σε κάθε οικογένεια που θρηνεί. Η Ελλάδα είναι δίπλα στον Λίβανο σε αυτήν τη δοκιμασία».

Η Βρετανία προσφέρει βοήθεια – Τραυματίστηκαν Βρετανοί διπλωμάτες

Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κάποιου εξ αυτών.

Tη βούλησή του να βοηθήσει τον Λίβανο εξέφρασε το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις πολύ ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 78 ανθρώπους και τραυμάτισαν σχεδόν 4.000, συμπεριλαμβανομένων μελών του βρετανικού διπλωματικού προσωπικού, που πάντως δεν θεωρείται ότι κινδυνεύει η ζωή τους.

«Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τη Βηρυτό απόψε συγκλονίζουν», ανέφερε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, διαβεβαιώνοντας ότι οι «όλες σκέψεις του και οι προσευχές του» αφορούν τα θύματα της καταστροφής.ψ

Στήριξη και από τον Εμανουέλ Μακρόν

Εντατικολόγοι, υγειονομικό υλικό και σωστικά συνεργεία από τη Γαλλία Τη βοήθεια γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μέσω Twitter.

Η γαλλική κυβέρνηση θα στείλει στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και «πολλούς τόνους υγειονομικού υλικού» στη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου η οποία συγκλονίστηκε χθες από δύο ισχυρές εκρήξεις που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 100 νεκρούς, σχεδόν 4.000 τραυματίες και εκτεταμένες υλικές καταστροφές, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μέσω Twitter. «Εντατικολόγοι θα μεταβούν επίσης στη Βηρυτό το ταχύτερο δυνατόν για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία. Η Γαλλία ήδη άρχισε» να στέλνει γιατρούς, πρόσθεσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ο πρόεδρος Μακρόν διαβεβαίωσε χθες βράδυ τον λιβανέζο ομόλογό του Μισέλ Αούν ότι η Γαλλία θα προσφέρει υποστήριξη στη χώρα του και θα στείλει «μέλη σωστικών συνεργείων και μέσα» στη Βηρυτό.

Κατά τη διάρκεια συνδιάλεξης τους, εξέφρασε «την υποστήριξη του ιδίου και της Γαλλίας στον λιβανέζικο λαό», ανέφερε το Ελιζέ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε χθες βράδυ. Είναι καθ’ οδόν σωστικά συνεργεία και μέσα προς τον Λίβανο, πρόσθεσε η προεδρία της Γαλλίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Νωρίτερα χθες, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την «αδελφική αλληλεγγύη» της χώρας του στους Λιβανέζους μετά την καταστροφή, διαβεβαιώνοντας πως «η Γαλλία στέκεται στο πλευρό του Λιβάνου.

Πάντα», σε μήνυμά του, συνταγμένο στα γαλλικά και στα αραβικά, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter. Επίσης, η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως ο Εμανουέλ Μακρόν θα ταξιδέψει στον Βηρυτό αύριο.

Αίγυπτος: Οι Πυραμίδες της Γκίζας φωτίστηκαν με τη σημαία του Λιβάνου

Τις Πυραμίδες της Γκίζας φώτισε όλη τη νύχτα με τη σημαία του Λιβάνου η Αίγυπτος, δείχνοντας και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την αλληλεγγύη της προς το λαό της χώρας αυτής που επλήγη με τραγικό τρόπο από την πολύνεκρη έκρηξη του λιμανιού στη Βηρυτό.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του στην κυβέρνηση του Λιβάνου και στον λαό της χώρας. Ο Αιγύπτιος ηγέτης εξέφρασε την ευχή για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και υπομονή και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι είναι στη διάθεση του Λιβάνου όποια βοήθεια μπορεί να παράσχει.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα