Επικαιρότητα

«Τα Νέα»: Έρχεται νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Πώς αναμένεται να διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός σύμφωνα με την εφημερίδα.

Parallaxi
τα-νέα-έρχεται-νέα-αύξηση-στον-κατώτ-545927
Parallaxi

Σύμφωνα με «Τα Νέα» αρχίζει τέλος του Φεβρουαρίου 2020 η διαβούλευση για τον νέο κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος υπολογίζεται πως θα διαμορφωθεί μεταξύ 676 και 682 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε τελευταία φορά στις 1/2/2019 κατά 11% φθάνοντας στα 650 ευρώ με την κυβέρνηση να στοχεύει τα 703 ευρώ σε βάθος τριετίας.

Πρακτικά σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, το επικρατέστερο σενάριο “δείχνει” αύξηση της τάξεως 4%-5%, δηλαδή από 26 έως 32 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από μια ενδεχόμενη αλλαγή θα επηρεαστούν πάνω από 500.000 μισθωτοί που είτε εισπράττουν τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ με πλήρη απασχόληση, είτε εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης και λαμβάνουν μισθούς κάτω των 500 και 600 ευρώ, οι οποίοι όμως εξαρτώνται ευθέως από το ύψος του κατώτατου.

Στη διαβούλευση συμμετέχουν επιστημονικοί, ερευνητικοί και άλλοι φορείς, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο ΟΑΕΔ, τα ερευνητικά Ινστιτούτα των κοινωνικών εταίρων (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ, ΙΟΒΕ, ΙΝΣΕΤΕ, ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ), το ΚΕΠΕ, ο ΟΜΕΔ, το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

*Με πληροφορίες από Τα Νέα και tanea.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα