Top

Τα σημερινά δεδομένα της πανδημίας στον κόσμο

Ασταμάτητα καλπάζει ο ιός σε όλο τον κόσμο.

Parallaxi
τα-σημερινά-δεδομένα-της-πανδημίας-στ-640965
Parallaxi

Η εικόνα στον κόσμο αυτή την ώρα

Η εικόνα στον κόσμο χθες την ίδια ώρα

 Κοροναϊός και εποχική γρίπη ενδέχεται να «χτυπήσουν» ταυτόχρονα

Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας ξεκινούν τον εμβολιασμό για τη γρίπη νωρίτερα φέτος, παραγγέλνουν επιπλέον εμβόλια και σκοπεύουν να αυξήσουν τα τεστ που ελέγχουν τους ασθενείς τόσο για γρίπη όσο και για κοροναϊό

Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας ξεκινούν τον εμβολιασμό για τη γρίπη νωρίτερα φέτος, παραγγέλνουν επιπλέον εμβόλια και σκοπεύουν να αυξήσουν τα τεστ που ελέγχουν τους ασθενείς τόσο για γρίπη όσο και για κοροναϊό.

Ο εμβολιασμός για τη γρίπη έχει ξεκινήσει με ρυθμούς επείγοντος, εξαιτίας της πιθανότητας σοβαρών επιπλοκών σε άτυχους ασθενείς που θα κολλήσουν ταυτόχρονα και τους δύο ιούς.

Αύξηση των εμβολίων για τη γρίπη Οι κατασκευαστές εμβολίων θα παρέχουν σχεδόν 200 εκατομμύρια εμβόλια για τη γρίπη στις ΗΠΑ για φέτος, δυνητικά 20% περισσότερα από τα συνηθισμένα, δήλωσε στο Reuters ο Λ.Τζ. Ταν, επικεφαλής στρατηγικής της Ένωσης Δράσης για τον Εμβολιασμό, μιας ΜΚΟ υπέρ των εμβολίων.

Το CVS Health Corp αναμένει να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό εμβολίων που παρέχει σε περίπου 18 εκατ. άτομα και το Walgreens Boots Alliance Inc (WBA.O) δημιουργεί απόθεμα επιπλέον εμβολίων, δήλωσαν οι εταιρείες στο Reuters.

Η κατασκευάστρια εταιρεία φαρμάκων AstraZeneca Plc (AZN.L) ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρώτη εισαγωγή του εμβολίου της FluMist στις ΗΠΑ και ανέφερε ότι έχει αυξήσει την παραγωγή δόσεων για τις ΗΠΑ κατά περισσότερο από 25%.

Η περιορισμένη ανοσία στη γρίπη θα μπορούσε επίσης να επιβαρύνει και τη δυνατότητα των ΗΠΑ να κάνουν τεστ κοροναϊού. Η χώρα εξακολουθεί να μην έχει αγγίξει το στόχο των 6 – 10 εκατ. τεστ την ημέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Αν μπορέσουμε να αποκλείσουμε το εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο οι άνθρωποι να έχουν συμπτώματα και να αναρωτιούνται αν είναι γρίπη ή κοροναϊός, η ζήτηση για τεστ κοροναϊού μπορεί να μειωθεί», δήλωσε στο Reuters ο Γενικός Διευθυντής του CVS, Λάρι Μέρλο.

Ο Μέρλο πρόσθεσε ότι το CVS προσπαθεί να εξασφαλίσει τεστ που θα εξετάζουν ταυτόχρονα και για τους δύο ιούς. Οι ίδιοι άνθρωποι που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κοροναϊό, δηλαδή οι ηλικιωμένοι και εκείνοι που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, είναι πιο ευάλωτοι και στη γρίπη, τόνισε ο Ταν.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον κοροναϊό μειώνουν και το ρυθμό μετάδοσης της γρίπης, σύμφωνα με το CDC, πράγμα που σημαίνει ότι η συνέχιση των μέτρων για τον κοροναϊό ενδέχεται να περιορίσει και την εξάπλωση της γρίπης.

Νωρίτερα φέτος τα εμβόλια Ωστόσο, οι προσπάθειες ανοσοποίησης των ασθενών για τη γρίπη περιπλέκονται από την ανάγκη προστασίας ασθενών και επαγγελματιών υγείας από τον κοροναϊό.

«Αν ένας ασθενής έχει πυρετό ή άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με ασθένεια, θα παραπεμφθεί στον πάροχο υγείας του και το εμβόλιο θα αναβληθεί», εξηγεί στο Reuters εκπρόσωπος της Walgreens.

Το CVS σκοπεύει να ξεκινήσει νωρίτερα τους εμβολιασμούς – πιθανώς μέχρι το τέλος του μήνα – για να έχει επιπλέον χρόνο να προετοιμαστεί για τη φετινή εποχική γρίπη που συνήθως ξεκινά γύρω στον Οκτώβριο.

Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος ο υπερβολικά πρόωρος εμβολιασμός για τη γρίπη να αφήσει εκτεθειμένους τους ασθενείς αργότερα τον χειμώνα, αν η δράση του εμβολίου ατονήσει.

Άλλοι γιατροί ξεκινούν επίσης από αυτό το μήνα, αν και θα χρειαστούν πολλοί μήνες μέχρι να κατορθώσουν να εμβολιάσουν όλο τον πληθυσμό, τονίζει ο Ταν.

Το εμβόλιο της γρίπης «επανέρχεται στην αγορά κατά τη διάρκεια των μηνών, επομένως πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα το αναζητούν και μετά τα τέλη Νοέμβρη», συνεχίζει.

Κίνα: 30 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες – Τα 22 εισαγόμενα

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν 30 νέα επιβεβαιωμένα κρουσμάτα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, την ίδια ώρα που τα 22 από αυτά είναι εισαγόμενα.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη (13/8) ότι ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 30 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, διευκρινίζοντας ότι τα 22 εξ αυτών ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι υπόλοιπες οκτώ περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού εντοπίστηκαν όλες στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζουν τα περισσότερα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σαγκάη (16), στη Σαανσί (5) και στη Σετσουάν (1), σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19. Ακόμη 64 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται σε 79.462, κατά τα δεδομένα του υπουργείου. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 690, οι 39 σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν 28 ασυμπτωματικοί φορείς. Οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα κρούσματα.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.786 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.185 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού και πάνω από 53.000 κρούσματα μόλυνσης.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους τουλάχιστον 1.185 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στην Covid-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο να φθάνει τους 167.248, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών, ως τις 05:00 (ώρα Ελλάδας).

Το ίδιο διάστημα, εντοπίστηκαν άλλα τουλάχιστον 53.276 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί θα φθάνει έτσι τα 5,27 εκατομμύρια, κατά την καταμέτρηση του πρακτορείου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Καλιφόρνια, μια από τις πολιτείες που έχουν μετατραπεί σε εστίες της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, κατέγραψε 193 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 10.999. Ακόμη, οι καλιφορνέζικες αρχές επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 8.295 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχονται σε 602.822 στην πολιτεία, αριθμό υψηλότερο από εκείνους αρκετών από τις χώρες που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Κατά υπολογισμούς ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ ενδέχεται να ανέρχεται την 1η Δεκεμβρίου σε 300.000 νεκρούς.

Ο Μπάιντεν καλεί τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες Ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, κάλεσε χθες Πέμπτη να δοθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση εντολή σε όλους τους πολίτες να φορούν μάσκες, για να καμφθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

«Κάθε Αμερικανός θα έπρεπε να φοράει μάσκα όταν βγαίνει έξω τουλάχιστον τους επόμενους τρεις μήνες», τόνισε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Ας εκδώσουμε εθνική εντολή για τη χρήση μάσκας αμέσως, ας σώσουμε ζωές», πρόσθεσε.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα εξήγησε ότι από μόνο του, το μέτρο αυτό θα μπορούσε να σώσει πάνω από 40.000 ζωές μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 πάνω από 165.000 Αμερικανοί.

«Δεν ήταν αναγκαστική αυτή η εξέλιξη», υπογράμμισε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας πως εάν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε αναλάβει πρωτοβουλίες νωρίτερα, θα μπορούσαν να είχαν σωθεί χιλιάδες άνθρωποι.

Ο Μπάιντεν έκανε την τοποθέτηση αυτή στη δεύτερη κοινή του εμφάνιση με την υποψήφια αντιπρόεδρό του, την καλιφορνέζα γερουσιάστρια Κάμαλα Χάρις, αφού το δίδυμο ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού από ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας υγείας.

Η Χάρις χαρακτήρισε «αληθινό ηγέτη» τον Τζο Μπάιντεν, διότι «μιλάει, μερικές φορές για να μας πει πράγματα που δεν θέλουμε να ακούσουμε, αλλά είναι απαραίτητο να ξέρουμε».

Η πρώην εισαγγελέας έθιξε κάποιες από τις διαστάσεις του σχεδίου που καταρτίζουν οι Δημοκρατικοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας εάν εκλεγεί ο Μπάιντεν, όπως η συγκρότηση συμβουλίου αρμόδιου για να διενεργούνται εργαστηριακές εξετάσεις, που θα κληθεί να διανείμει εκατομμύρια τεστ, καθώς και η ίδρυση ειδικού σώματος στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας που θα αναλαμβάνει την ιχνηλάτηση των επαφών προσώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ απέκρουσε τις προτάσεις των Μπάιντεν και Χάρις. Έκανε λόγο για «πολιτικαντισμούς», για «πολιτικά παιγνίδια με τον ιό». Ο ένοικος του Λευκού Οίκου έχει πει επανειλημμένα ότι δεν του «αρέσει» η χρήση μασκών και μέχρι πρότινος δεν φόραγε ποτέ ο ίδιος, αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών. Αν και πρόσφατα είπε πως πλέον «πιστεύει» στην αποτελεσματικότητά τους, έχει αφήσει στους κυβερνήτες των πολιτειών τη διακριτική ευχέρεια να δίνουν εντολή στους πολίτες να φορούν μάσκες ή όχι.

Εάν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου κερδίσει ο Μπάιντεν, η κυβέρνησή του θα εγγυηθεί την πρόσβαση σε εμβόλια εναντίον του κορονοϊού σε όλους τους πολίτες των ΗΠΑ, επενδύοντας 25 δισεκ. δολάρια στην κατασκευή και τη διανομή τους, εξήγγειλε ακόμη η Χάρις.

Βρετανία: Υποχρεωτική καραντίνα για όσους φτάνουν από Γαλλία

Η Βρετανία επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν από Γαλλία, Ολλανδία, Μάλτα και άλλες 3 χώρες. Το Παρίσι “λυπάται”, θα “ανταποδώσει” το μέτρο. news24714 Αυγούστου 2020 06:38 Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όλους όσοι αφίκνυνται από τη Γαλλία και άλλα κράτη από αύριο Σάββατο, διότι ο δείκτης αναπαραγωγής του κορονοϊού στη χώρα αυτή είναι πολύ υψηλός, γνωστοποίησε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον, που ανησυχεί για τον κίνδυνο να ενσκήψει το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, προσέθεσε επίσης την Ολλανδία, τη Μάλτα, το Μονακό, τα νησιά Τερκς και Κάικος και την Αρούμπα στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις οποίες θα τίθενται σε καραντίνα. Ισπανία και Βέλγιο είχαν ήδη προστεθεί στη λίστα πρόσφατα.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι πρέπει» να αφαιρεθούν οι χώρες αυτές από τον κατάλογο των κρατών όπου τα ταξίδια θεωρούνται ασφαλή για «να διατηρήσουμε τον δείκτη των μολύνσεων χαμηλά», ανέφερε ο Σαπς μέσω Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη «χαμηλά» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση. «Αν φθάνετε στο ΗΒ από τους προορισμούς αυτούς μετά τις 04:00 το Σάββατο θα πρέπει να τίθεστε σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες», πρόσθεσε ο υπουργός μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρώτη χώρα που αντέδρασε στην ανακοίνωση αυτή του υπουργού Μεταφορών της Βρετανίας ήταν η Γαλλία. Το Παρίσι εξέφρασε λύπη για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης και διεμήνυσε ότι θα εφαρμόσει «μέτρο ανταπόδοσης» της κίνησης, μέσω του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον, που εκφράστηκε επίσης μέσω Twitter.

Πρόκειται για «μια βρετανική απόφαση για την οποία λυπούμαστε και θα οδηγήσει σε μέτρο ανταπόδοσης, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει αποκατάσταση της ομαλότητας το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Στη Γαλλία καταγράφηκαν πάνω από 2.500 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Πέμπτη, επίπεδο στο οποίο η χώρα είχε να φθάσει από τα μέσα του Απριλίου, ενώ βρισκόταν ακόμη υπό περιορισμό.

Η επανεπιβολή της καραντίνας πλήττει πολλούς από τους προορισμούς που προτιμούν οι Βρετανοί για τουρισμό εν μέσω του καλοκαιριού, ενώ ο τομέας του τουρισμού πασχίζει να επιβιώσει.

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον έχει διαμηνύσει πως η κυβέρνησή του θα είναι ανελέητη στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή νέων κρουσμάτων μόλυνσης.

Η προσέγγιση αυτή έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με εκείνη που είχε υιοθετήσει η κυβέρνησή του νωρίτερα φέτος, όταν επικρινόταν διότι αντέδρασε με μεγάλη βραδύτητα την ώρα που πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν μολυνθεί πιστεύεται ότι συνδέονταν με ταξίδια στο εξωτερικό, ιδίως στην Ιταλία.

Η πολιτική της επιβολής καραντίνας άρχισε να εφαρμόζεται μόλις τον Ιούνιο.

Για τους βρετανούς τουρίστες, η Γαλλία είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη, πίσω από την Ισπανία. Η Γαλλία θεωρείται εξάλλου η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τους παραθεριστές από τον ΗΒ στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Κύπρος: 14 νέα κρούσματα κορονοϊού

Δεκατέσσερα είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Κύπρο σύμφωνα με τα δεδομένα από την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης το Υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Τα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 3.387 εργαστηριακών διαγνώσεων και είναι χαρακτηριστικό ότι τα 8 από αυτά προέκυψαν από 631 δείγματα στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10.000 ατόμων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 1.305. Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Γερμανία: 1.449 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Ακόμη 14 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.449 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έφθασε έτσι τους 9.225 νεκρούς επί συνόλου 221.413 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στα λοιμώδη νοσήματα.

Δομινικανή Δημοκρατία: Πάνω από 83.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Δομινικανής Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι εντοπίστηκαν 910 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 83.134.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 22 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας να φθάνει τους 1.393 ως εδώ στη χώρα των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν, 6.898 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 26.897 βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους. Εξ όσων νοσηλεύονται, 303 εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Περού: Πάνω από 25.000 νεκροί εξαιτίας της COVID-19

Το Περού, η χώρα που θρηνεί τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη Λατινική Αμερική, πέρασε χθες Πέμπτη τα ορόσημα των 25.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και των 500.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσε το περουβιανό υπουργείο Υγείας.

«Έχουμε συνολικά 25.648 θανάτους», δήλωσε ο Λουίς Σουάρες, ο υφυπουργός Υγείας της χώρας των Άνδεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι τις προηγούμενες 24 ώρες σημειώθηκε νέο θλιβερό ρεκόρ 277 θανάτων.

Ο ίδιος αξιωματούχος ενημέρωσε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό στη χώρα έχει φθάσει τους 507.996, με 9.441 νέες μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο, επίσης ρεκόρ.

Μετά την άρση της εθνικής καραντίνας την 1η Ιουλίου οι μολύνσεις αυξήθηκαν, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα να συστήσει εκ νέου προχθές Τετάρτη στους πολίτες να μένουν σπίτι, να απαγορεύσει τις οικογενειακές και κοινωνικές συγκεντρώσεις και να διατάξει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε περισσότερες επαρχίες.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν, περνώντας από τα 3.300 ημερησίως στις αρχές του Ιουλίου στα 7.025 ημερησίως κατά μέσον όρο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται στην τρίτη θέση της μακάβριας κατάταξης των χωρών της Λατινικής Αμερικής με βάση τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό. Ξεπέρασε πλέον το Μεξικό και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ως προς τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, πίσω από τη Βραζιλία.

Βραζιλία: Πάνω από 3,2 εκατ. τα κρούσματα μόλυνσης από κορονοϊό

Το υπουργείο Υγείας στη Βραζιλία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 1.261 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 60.091 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε ως εδώ τους 105.463 νεκρούς επί συνόλου 3.224.876 μολύνσεων από τον κορονοϊό που έχουν διαγνωστεί επίσημα, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, που επιπλέον μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Το πλήγμα που δέχεται η Βραζιλία από την πανδημία του κορονοϊού είναι το δεύτερο χειρότερο στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτό που γνωρίζουν οι ΗΠΑ.

Μεξικό: Πάνω από 55.000 ζωές χάθηκαν εξαιτίας της COVID-19

Στο Μεξικό ξεπεράστηκε χθες Πέμπτη το ορόσημο των 500.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλες 7.371 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 505.751.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 627 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 55.293 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από τις περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί μετά την επιβεβαίωσή τους με εργαστηριακές εξετάσεις.

Το Μεξικό καταλαμβάνει την 3η θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τους 14.000 οι θάνατοι εξαιτίας COVID-19

Πάνω από 14.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην Κολομβία αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης την 6η Μαρτίου, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.

Το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 308 νέους θανάτους, γεγονός που αύξηση το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στους 14.145 τους πέντε μήνες της υγειονομικής κρίσης.

Διευκρίνισε ότι οι 308 θάνατοι δεν ήταν ο αριθμός των προηγούμενων 24 ωρών, αποτελεί άθροισμα δεδομένων που συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 433.805 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Κατατάσσεται τέταρτη στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως προς τον αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων μόλυνσης, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού.

Στην πρωτεύουσα Μπογοτά των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων συγκεντρώνεται το 34,6% των μολύνσεων συνολικά.

Στον πληθυσμό επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα από την 25η Μαρτίου που θα διαρκέσουν τυπικά ως την 30ή Αυγούστου με βάση τις εντολές της κυβέρνησης του προέδρου Ιβάν Ντούκε, ωστόσο με ολοένα περισσότερες εξαιρέσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας επανεκκίνησης της οικονομίας, που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα.

Αυστηρός περιορισμός πάντως επιβάλλεται σε αρκετές συνοικίες της πρωτεύουσας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας με σκοπό την επιβράδυνση της εξάπλωσης και την αποφυγή του κορεσμού των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), η πληρότητα των οποίων φθάνει το 88% κατά μέσον όρο.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έχει μετατραπεί στην περιφέρεια που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, με πάνω από 5,8 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης και σχεδόν τους 229.000 από τους συνολικά 750.000 θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Νέα Ζηλανδία: Αποφάσεις για lockdown στο Όκλαντ

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε σήμερα 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες ώρες, καθώς οι πολίτες περιμένουν η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν να ανακοινώσει εάν και κατά πόσον το lockdown στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ, θα παραταθεί ή θα χαλαρώσει.

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε σήμερα 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες ώρες, καθώς οι πολίτες περιμένουν η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν να ανακοινώσει εάν και κατά πόσον το lockdown στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ, θα παραταθεί ή θα χαλαρώσει.

Η πόλη των 1,7 εκατ. κατοίκων τέθηκε υπό περιορισμό την Τετάρτη, μερικές ώρες αφότου διαπιστώθηκε ότι τέσσερις άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας που ζει στο Όκλαντ, προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό. Η χώρα είχε 102 ημέρες να καταγράψει νέα κρούσματα μόλυνσης ωσότου να επιβεβαιωθούν αυτά προχθές.

Συνολικά 38 άνθρωποι που συνδέονται με αυτή την ομάδα κρουσμάτων έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, δήλωσε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Νέας Ζηλανδίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Χθες Πέμπτη, οι νεοζηλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 13 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες.

Νότια Κορέα: 103 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντόπισαν 103 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα 85 ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης.

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντόπισαν 103 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα 85 ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει αναφερθεί από τα τέλη του Μαρτίου, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Συνολικά, ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας είχε καταγράψει 14.873 μολύνσεις από τον κορωνοϊό και 305 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα