Ελλάδα

Τα συγκινητικά μηνύματα του πατέρα του 17χρονου που χάθηκε στο σεισμό- Η μαρτυρία πυροσβέστη

Ραγίζουν καρδιές πατέρας θύματος και πυροσβέστης.

Parallaxi
τα-συγκινητικά-μηνύματα-του-πατέρα-το-678675
Parallaxi

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από το θάνατο της 15χρονης και του 17χρονουπου καταπλακώθηκαν από πέτρινο τοίχο που έπεσε όταν τα 6, 7 ρίχτερ χτύπησαν τη Σάμο.

Ακόμη και οι διασώστες της ΕΜΑΚ λύγισαν μπροστά στην εικόνα των δύο παιδιών τα οποία βρέθηκαν αγκαλιασμένα κάτω από πέτρες και χώμα.

Ακόμη πιο τραγικό καθιστά το θάνατο του 17χρονου μαθητή το γεγονός ότι ο πατέρας του είναι γνωστός δημοσιογράφος του νησιού, ο οποίος ενημέρωνε και τα Αθηναϊκά Μέσα για όλες τις εξελίξεις του σεισμού.

Μάλιστα, την ώρα που ο δημοσιογράφος πάσχιζε να μάθει λεπτομέρειες για τυχόν τραυματίες ή νεκρούς η σύζυγός του προσπαθούσε μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων να μάθει αν είναι καλά το παιδί τους.

Ο πατέρας του Άρη Αλέξης Κομνηνός ράγισε καρδιές με το μήνυμά του για το χαμό του γιου του. «Σε καμάρωνα αγόρι μου. Έβλεπα σε σένα τα δικά μου νιάτα. Ανέπνεες για την Κλαίρη και η Κλαίρη για σένα. Πριν λίγες μέρες ήσουν χαρούμενος στα γενέθλιά της. Εμείς που μείναμε πίσω δεν έχουμε λόγια δεν έχουμε άλλα δάκρυα. Θέλω να την προσέχεις εκεί ψηλά. Μαζί σας έφυγε και το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου» έγραψε ο Αλέξης Κομνηνός.

Νωρίτερα είχε κάνει μια ακόμα ανατριχιαστική ανάρτηση για το χαμό του γιου του αλλά και της Κλαίρης. «Σήμερα ο Θεός θέλησε να σε πάρει κοντά του, να έχει έναν μικρό άγγελο δίπλα του για τα μετέπειτα χρόνια. Ξέρω ότι είσαι ευτυχισμένος επάνω στη γειτονιά των αγγέλων κρατώντας από το χέρι την αγαπημένη σου Κλαίρη» και κατέληγε λέγοντας ότι «έχασα το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου».

Μαρτυρία του πυροσβέστη που βρήκε τα παιδιά: Είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε…

«Τα συναισθήματα την ώρα της δουλειάς μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Μιαούλης, προϊστάμενος πυροσβεστικής Σάμου, πατέρας και ο ίδιος, που εντόπισε τα δύο νεκρά παιδιά.

Τα δυο παιδιά ο Άρης και η Κλαίρη, είχαν μόλις σχολάσει και βρέθηκαν στο λάθος σημείο στη λάθος στιγμή. Το σημείο είναι γεμάτο στενά που οδηγούν στην παραλία, και υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα σπίτια. Τα παιδιά είχαν επιλέξει να καθίσουν σε ένα σκαλοπάτι όταν κατέρρευσε παρακείμενο κτίριο.

«Ειδοποιηθήκαμε από τηλεφώνημα μέσα στο λεπτό σπεύσαμε στο σημείο… Έχουμε διασωστικό εξοπλισμό. Έγινε χειρουργική επέμβαση πετραδάκι – πετραδάκι απομακρύναμε τα συντρίμμια και απεγκλωβίσαμε τα άτομα», είπε μεταξύ άλλων.

«Από τις τσάντες τους που ήταν στα σκαλοπάτια καταλάβαμε ότι αντιλήφτηκαν το σεισμό και μάλλον σηκώθηκαν…  Ήταν μικρό το στενό, 2,5 με 3 μέτρα. (Τα παιδιά) παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ στους διασώστες. Ο μηχανισμός αντέδρασε άμεσα το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ο κ. Χαρδαλιάς είναι εδώ», υπογράμμισε ο πυροσβέστης.

Eξαιτίας του σεισμού αρκετοί κάτοικοι κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους, ενώ υπήρξαν άνθρωποι που φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία και φιλικά σπίτια.

Ακόμη, πάνω από 60 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί ήδη, με τον ισχυρότερο να έχει μέγεθος 4,8 Ρίχτερ.

Έτοιμος να βοηθήσει ο ΟΗΕ 

Τη λύπη του για την απώλεια ζωών και τις καταστροφές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στο Αιγαίο, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ακόμη ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες που θρηνούν, στις κυβερνήσεις και στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας και εύχεται στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση.

Κατά τον ίδιο, προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ο ΟΗΕ βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να βοηθήσει εάν απαιτηθεί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Χίου, λόγω εκτεταμένων ζημιών από τον ισχυρό σεισμό

Έπειτα από τη συνεδρίαση του έκτακτου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Χίου που πραγματοποιήθηκε για την εκτίμηση των συνεπειών στο νησί του ισχυρού σεισμού, αποφασίστηκε ομόφωνα:

1. Να κηρυχτεί ο Δήμος Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των εκτεταμένων ζημιών στα δίκτυα υποδομών, σε σπίτια, σε ναούς, στα δίκτυα ύδρευσης και σε λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού.

2. Όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από Πολιτικούς Μηχανικούς του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΤΕΕ Χίου.

Οι πληγέντες από το σεισμό (επιχειρήσεις, αγρότες, ιδιώτες, ιδιωτικές οικίες) μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου να παραλαμβάνουν την ειδική αίτηση αποζημίωσης από το γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου, είτε να την αναζητούν ηλεκτρονικά από τη σελίδα του Δήμου Χίου.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / skai.gr / in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα