Life

«Talashi»: Ένα λεύκωμα με προσωπικές φωτογραφίες Σύρων προσφύγων

O Γάλλος φωτορεπόρτερ και για χρόνια πολεμικός ανταποκριτής Alexis Cordesse to εξέδωσε στον εκδοτικό οίκο Éditions Xavier Barral.

Parallaxi
talashi-ένα-λεύκωμα-με-προσωπικές-φωτογρα-861136
Parallaxi
εκόνα από @blind.magazine Instagram

Ενώ ο τρόμος του εμφυλίου στη Συρία έχει πλέον ευτελιστεί μετά τον βομβαρδισμό με χιλιάδες εικόνες επί μια δεκαετία όσων έχουν την τύχη να είναι μακριά, ο Γάλλος φωτορεπόρτερ και για χρόνια πολεμικός ανταποκριτής Alexis Cordesse εξέδωσε στον εκδοτικό οίκο Éditions Xavier Barral το λεύκωμα «Talashi»: προσωπικές φωτογραφίες που είχαν πάρει μαζί τους Σύροι πρόσφυγες στην ξενιτιά στην ασφαλή Δύση.

Καθαρή σύμπτωση επέτρεψε στον Cordesse να εγκαινιάσει το εγχείρημα. Η Maha, μια φίλη του από τη Συρία που μόλις είχε φτάσει στη Γαλλία με τον σύζυγό της και τα δυο παιδιά τους, του είπε ότι μια από τις κόρες της είχε πάρει μαζί της φωτογραφίες που είχε διαλέξει από οικογενειακό άλμπουμ και τις είχε δέσει με μια ροζ κορδέλα. Του πήρε δύο χρόνια για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές τις φωτογραφίες. «Ζήτησα από τη Maha να μου εμπιστευτεί κάποιες από αυτές και μετά από λίγο συνειδητοποίησα ότι αυτές οι σχετικά συνηθισμένες εικόνες ήταν στην κυριολεξία καταπληκτικές» λέει.

https://www.instagram.com/p/CVzF9BAF0fL/

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα