Αθλητισμός

Τελικός κυπέλλου: Ο ΠΑΟΚ τις ευκαιρίες, η ΑΕΚ τα γκολ και την κούπα

Ιστορικό νταμπλ για την Ένωση μετά το 1978

Parallaxi
τελικός-κυπέλλου-ο-παοκ-τις-ευκαιρίες-1011747
Parallaxi

Μετά το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ πανηγυρίζει και την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο Βόλο στον τελικό του θεσμού.

Στο 5ο μόλις λεπτό η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες μετά από απευθείας αποβολή του Ρότα για μαρκάρισμα του Τάισον που έφευγε μόνος του κόντρα στον Στάνκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ έχασε σειρά ευκαιριών για να ανοίξει εκείνος το σκορ και τελικά η Ένωση ήταν αυτή που κόντρα στην ροή του αγώνα πήρε «κεφάλι».

Ο Μουκουντί άνοιξε το σκορ για την Ένωση στο 26′ με σουτ, σημαδεύοντας εύστοχα μετά την εκτέλεση του φάουλ, από τον Ελίασον.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση τόσο με τον Σβαμπ, όσο και με τον Σάστρε με την προσπάθεια του πρώτου να σταματάει στον Στάνκοβιτς και του δεύτερου στο δοκάρι!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ μπροστά με 1-0.

Έπρεπε να περιμένουμε έως το 76′ για να δούμε την πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει για μία ακόμη φορά κοντά στην ισοφάριση, αλλά το πλασέ του Ντόουγκλας Αουγκούστο να περνάει λίγο άουτ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά απείλησε και στο 90′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιειρίνια να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στην αμέσως επόμενη φάση η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με υπέροχη ατομική ενέργεια του Φερνάντες που κέρδισε τον Κοτάρσκι για το 2-0.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα