Αθλητισμός

Τέλος εποχής για τον Γιαννακόπουλο στον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε το τέλος της ενασχόλησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου με τον Παναθηναϊκό

Parallaxi
τέλος-εποχής-για-τον-γιαννακόπουλο-στ-420883
Parallaxi

Σε μια ιστορική συνέντευξη Τύπου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε το τέλος της ενασχόλησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας τον απολογισμό των 33 ετών παρουσίας της στη διάρκεια της οποίας δαπάνησε περισσότερα από 450 εκατομμύρια ευρώ και έφερε στο «τριφύλλι» 41 τίτλους.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου ενημέρωσε τους φιλάθλους για όλα τα δεδομένα στο θέμα του Βοτανικού, ξεκαθαρίζοντας πως αρνείται το ξεπούλημα της Λεωφόρου που επιζητούν κάποιοι, μίλησε για την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και γενικότερα για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Σύλλογο.

Μετά το τέλος του αρχικού τμήματος της ομιλίας του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, λύνοντας όλες τις απορίες που τυχόν υπήρχαν για κάθε θέμα που αφορά τον Παναθηναϊκό και τον ίδιο…

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ και να ευχηθώ υγεία και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε όλοι τον τελευταίο καιρό… Όλο αυτό το διάστημα, τον τελευταίο καιρό, έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλά, για το τι θα πω σήμερα… Πραγματικά είστε κάποιοι που αξίζετε ΟΣΚΑΡ σεναρίου επιστημονικής φαντασίας. Το μόνο που δεν διάβασα ήταν ότι άλλαξα ομάδα και από του χρόνου αναλαμβάνω άλλον Σύλλογο… Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι με ένα κλικ στο YouTube που είναι και απλό και δωρεάν θα είχατε πάρει όλοι τις απαντήσεις σας και δεν θα χρειαζόταν να γράφονται για μια ακόμη φορά υπερβολές μέχρι ψέματα», ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ στο σημείο αυτό έπαιξε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 28 Ιουνίου 2019.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε:

«Όπως είπα και νωρίτερα, όλοι είχατε πρόσβαση. Θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα παράπονο. Το να μπαίνετε, δεν μιλάω προσωπικά μιλάω γενικά για τους δημοσιογράφους, στη διαδικασία και να γράφετε ανακρίβειες, είναι τουλάχιστον άτιμο. Πάμε παρακάτω».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ΑΟ, είπε: «Λίγες μέρες πριν και γνωρίζοντας ότι σήμερα θα δώσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου Παύλου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε έναν φάκελο στον οποίο υπάρχουν μέσα με κάθε λεπτομέρεια όλα τα ποσά που έχει βάλει η οικογένεια μου, είτε προσωπικά, είτε μέσω της ΒΙΑΝΕΞ, στον Παναθηναϊκό από το 1987 μέχρι το 2012 όταν ανέλαβα προσωπικά την ομάδα. Το ποσό αυτό είναι 372.800.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις τρεις φορές το Χίλτον, δυο φορές τον Σκορπιό.

Aπό το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων, είτε μέσω χορηγιών της ΒΙΑΝΕΞ αλλά και άλλων εταιριών μου, έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμη 63 εκατομμύρια. Και για αυτό υπάρχουν αποδείξεις. Σε αυτά τα χρήματα προσθέστε τα 15 εκατομμύρια ευρώ της Πολυμετοχικότητας αλλά και περίπου 10-15 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε βάλει ως οικογένεια στον Ερασιτέχνη.

Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζω τα χρήματα της μεταγραφής του Ντε Μέλο το 1972. Γιατί το αναφέρω αυτό; Γιατί από τότε βάζουμε λεφτά σαν οικογένεια στον Παναθηναϊκό… Άρα έχουμε και λέμε: Η οικογένεια μου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 450 εκατομμύρια ευρώ ή αν προτιμάτε 170 δισεκατομμύρια δραχμές. Αυτά δεν είναι προς συζήτηση. Είναι δεδομένα.

Κανονικά λοιπόν, όταν η οικογένεια μου και εγώ προσωπικά έχουμε δαπανήσει για τον Παναθηναϊκό περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ, δεν θα χρειαζόταν να πούμε τίποτα άλλο και για κανέναν. Αλλά είμαι σήμερα εδώ γιατί έχω μάθει να κοιτάω τον κόσμο στα μάτια όπως πάντα και να του λέω την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι αυτή.

Πρώτα απ’ όλα θέλω όμως να κάνω έναν απολογισμό της σεζόν που πέρασε στο μπάσκετ, τον Ερασιτέχνη αλλά και σε ό,τι αφορά στο Βοτανικό και το PAO ALIVE».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα