Ελλάδα

Τέλος η τηλεργασία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Όσα διευκρινίζεται το ΦΕΚ του υπουργείου Εσωτερικών

Parallaxi
τέλος-η-τηλεργασία-σε-δημόσιο-και-ιδιω-899092
Parallaxi

Με αυτοπρόσωπη παρουσία όλου του προσωπικού θα λειτουργεί Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ παύει να ισχύει η τηλεργασία, με τη σύσταση όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εργάζονται σε θέσεις στις οποίες δεν απαιτείται επαφή με το κοινό.

Στον ιδιωτικό τομέα, δεν υφίσταται πλέον η υποχρέωση να απασχολείται με τηλεργασία το 20% του προσωπικού.

Όπως διευκρινίζεται στο ΦΕΚ του υπουργείου Εσωτερικών, η εξυπηρέτηση του κοινού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μπορεί να γίνεται και χωρίς ραντεβού, αλλά, σε κάθε περίπτωση, είτε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, είτε με αρνητικό rapid test ή αρνητικό self test για τα παιδιά 4-17 ετών.

Ποιοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

1. Άτομα με μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου που λαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. 2. Άτομα με μεταμόσχευση μυελού των οστών το τελευταίο έτος ή που λαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. 3. Άτομα με διάγνωση νεοπλασίας, που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, ή ανοσοθεραπεία. 4. Άτομα με αιματολογικές κακοήθειες (λευχαιμία, λέμφωμα, ή μυέλωμα) που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, ή ανοσοθεραπεία. 5. Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια (κυστική ίνωση, σοβαρού βαθμού άσθμα, σοβαρού βαθμού χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια – ΧΑΠ, ασθενείς σε μόνιμη οξυγονοθεραπεία για άλλες αναπνευστικές παθήσεις), που εμπίπτουν στην ακόλουθη ή και ισάξιας συμπτωματολογία: ασθενείς με άσθμα με 2 παροξύνσεις κατά το τελευταίο έτος, παρά τη μέγιστη αγωγή (με β-διεγέρτη και εισπνεόμενο κορτικοειδές), ασθενείς με ΧΑΠ που βρίσκονται σε οξυγονοθεραπεία κατ’ οίκον ή παρουσίασαν 2 παροξύνσεις κατά το τελευταίο έτος ή/και μία νοσηλεία σε νοσοκομείο. 6. Άτομα με κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες ή δρεπανοκυτταρική αναιμία ή πολυμεταγγιζόμενα (μια ή περισσότερες μεταγγίσεις ανά μήνα). 7. Άτομα που λαμβάνουν υψηλές δόσεις κορτικοειδών ή δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα 8. Γυναίκες που κυοφορούν. 9. Άτομα με HIV λοίμωξη και CD4≤200μL. 10. Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια, ή και άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, που εμφανίζουν την ακόλουθη συμπτωματολογία: κλάσμα εξώθησης αριστεράς κοιλίας: 40). 7. Άτομα με ανθεκτική αρτηριακή υπέρταση παρά τη μέγιστη αγωγή. 8. Άτομα που λαμβάνουν χρονίως χαμηλές δόσεις κορτικοειδών ή ανοσοκατασταλτικό φάρμακο. 9. Άτομα με μεταμόσχευση, ή διάγνωση νεοπλασματικής νόσου την τελευταία πενταετία, που δεν εμπίπτουν στους όρους που αναφέρονται για τα άτομα υψηλού κινδύνου. Όταν ένα άτομο συγκεντρώνει περισσότερα του ενός κριτήρια της κατηγορίας ενδιάμεσου κινδύνου, τότε θεωρείται αυτόματα ότι ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Πηγη – ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα