Top

Τέλος η μεταγωγή καταδικασμένων για τρομοκρατία σε αγροτικές φυλακές

Αναλυτικά τι προβλέπει νομοσχέδιο.

Parallaxi
τέλος-η-μεταγωγή-καταδικασμένων-για-τ-310123
Parallaxi

Την απαγόρευση μεταγωγής καταδικασμένων για τρομοκρατία σε αγροτικές φυλακές, καθώς και την αλλαγή στο σύστημα χορήγησης αδειών προβλέπει νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας» παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή.

Με βάση το νομοσχέδιο, η χορήγηση αδειών κρατουμένων θα δίδεται υπό αυστηρότερες προϋποθέσεις, λόγω “αυξανόμενων περιστατικών παραβίασης των όρων της άδειας”.

Αυστηρότερες, όμως, θα είναι οι προϋποθέσεις και για τη μεταγωγή καταδίκων κρατούμενων στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης και στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών.

Συνεπώς, δεν είναι θα είναι δυνατή η μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές και στην ΚΑΥΦ στους καταδικασθέντες για εγκλήματα τρομοκρατίας.

Αξιοσημείωτες είναι οι αλλαγές που αφορούν στη διαδικασία εισαγωγής των κρατουμένων σε Θεραπευτικά Καταστήματα Κράτησης ή νοσηλευτικά ιδρύματα: Oι ασθενείς κρατούμενοι θα εισάγονται μόνο με εντολή του διευθυντή της οικείας θεραπευτικής, ή ψυχιατρικής μονάδας σε ειδικό θεραπευτικό Κατάστημα Κράτησης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη του δικτύου «ΕΠΑΝΟΔΟΣ».

Τέλος, αναβαθμίζεται το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης, ενώ εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ για τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα