Τέλος σήμερα στη δίκη Ντεπ και Χερντ -Πότε βγαίνει η απόφαση
Χειροκροτήματα θαυμαστών κατά την άφιξη του διάσημου ηθοποιού στο δικαστήριο
Μετά από 100 και πλέον ώρες καταθέσεων, σε διάστημα μεγαλύτερο των έξι εβδομάδων, η δίκη Άμπερ Χερντ-Τζόνι Ντεπ πλησιάζει στο τέλος της.
Σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου, ξεκίνησαν οι τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση μεταξύ των Ντεπ και Χερντ.
Ο Ντεπ μήνυσε τη Χερντ για 50 εκατομμύρια δολάρια για ένα άρθρο στη Washington Post, που έγραψε το 2018, στο οποίο αποκαλούσε τον εαυτό της «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση», υποστηρίζοντας ότι αυτό τον έκανε να χάσει ευκαιρίες για εργασία. Η Χερντ άσκησε αγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση.
Οι δικηγόροι των δύο πλευρών ξεκίνησαν τις τελικές τους αγορεύσεις και αναμένονται οι διαβουλεύσεις των ενόρκων, προτού φτάσουν στην τελική απόφαση. Η διαδικασία της τελικής απόφασης μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες, και να φτάσει σε αποτέλεσμα σήμερα, μπορεί όμως να κρατήσει και για αρκετές ημέρες.
Χειροκροτήματα θαυμαστών κατά την άφιξη του Τζόνι Ντεπ στο δικαστήριο
Ο Τζόνι Ντεπ έφτασε στο Δικαστήριο της Κομητείας Φέρφαξ την Παρασκευή για την τελευταία ημέρα της δίκης και καλωσορίστηκε από ένα πλήθος θαυμαστών που τον χειροκροτούσαν.
Τι θα συμβεί στην Άμπερ Χερντ αν ο Τζόνι Ντεπ κερδίσει τη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση; Αν οι ένορκοι δεν κρίνουν ότι η Άμπερ Χερντ θα πρέπει να πληρώσει στην υπόθεση του Τζόνι Ντεπ, θα δικαιούται να ανακτήσει το κόστος των νομικών της εξόδων από τον Ντεπ. Το ποσό αυτό θα καθοριστεί από δικαστή σε μεταγενέστερο σημείο, ανέφεραν οι πηγές.
Αλλά αν ο Τζόνι Ντεπ πετύχει, θα μπορούσε να έχει ένα «ανατριχιαστικό αποτέλεσμα» που θα αποθαρρύνει άλλα φερόμενα ως θύματα από το να βγουν μπροστά, δήλωσε ο Halim Dhanidina, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης και πρώην δικαστής της Καλιφόρνια.
Εάν η υποθετική νίκη οδηγήσει επίσης σε μια σημαντική χρηματική απόφαση που θα επιδικαστεί στον Ντεπ, «τότε είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θα το σκεφτούν δύο φορές να κάνουν δηλώσεις εάν αυτές οι δηλώσεις θα μπορούσαν να τους εκθέσουν σε νομική ευθύνη», δήλωσε ο Dhanidina.
Από την άλλη πλευρά, «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα αισθάνονται ότι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν ακόμη και αν γνωρίζουν ότι δεν είναι αλήθεια», σημείωσε ο πρώην δικαστής.
Πηγη – iefimerida