Άρης Τεμεκενίδης: Η διοίκηση Δαρδαμανέλη κόστισε 4 χαμένα χρόνια για την Καλαμαριά

Ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε 12 κεντρικές παρεμβάσεις για το δήμο -  Αιχμές και κατά Αράπογλου

Φίλιππος Δεργιαδές
άρης-τεμεκενίδης-η-διοίκηση-δαρδαμαν-1021989
Φίλιππος Δεργιαδές

Ως 4 χαμένα χρόνια για το δήμο Καλαμαριάς, περιέγραψε τη θητεία του απερχόμενου δημάρχου, Γιάννη Δραδαμενέλη, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, Άρης Τεμεκενίδης, επικεφαλής της παράταξης “Καλαμαριά Πρώτη Ξανά”, ο οποίος σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε τις κεντρικές προγραμματικές του θέσεις για τα προβλήματα του δήμου.

“Η Καλαμαριά θέλει δουλειά, πρόγραμμα και δέσμευση”, τόνισε και χαρακτήρισε αποτυχημένη την απερχόμενη διοίκηση του δήμου, διότι όπως είπε, με τα έργα της η διοίκηση Δαρδαμανέλη απέδειξε, κατά τα 4 χρόνια της θητείας ότι «δεν είχε σχέδιο» και ότι στην πράξη  «ούτε μπορεί, ούτε θέλει» να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα του δήμου.

«Ήταν 4 χρόνια χαμένα για την Καλαμαριά», σχολίασε και αναφερόμενος στα μείζονα ζητήματα του δήμου, με επίκεντρο τα θέματα του παραλιακού μετώπου, είπε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος «σύρθηκε σε αποφάσεις», αφήνοντας να εννοηθεί ότι λειτούργησε ως δέκτης της κυβερνητικής πολιτικής.  Όπως είπε, «όταν είχε εκλεγεί περιμέναμε κινήσεις και πρωτοβουλίες από τη νέα διοίκηση, αλλά με τις επιλογές του, συνεχίστηκε το ίδιο τέλμα», αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς, αιχμές και κατά της προηγούμενης  διοίκησης του Θ. Μπακογλίδη.

Ερωτηθείς για το πολιτικό στίγμα της υποψηφιότητας του, αλλά και τους υποψηφίους που προέρχονται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο (Αράπογλου, Βάρδας, Αμπατζίδης κ.α), αφού τόνισε πως είναι θετικό να υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες, γιατί ενισχύεται ο δημόσιος διάλογος», σχολίασε με νόημα πως «ο δήμος Καλαμαριάς δεν χρειάζεται το σημειωτόν, ούτε τα πισωγυρίσματα».

Πρόσθεσε δε, πως «εμείς είμαστε η παράταξη που μπορεί να κάνει τη διαφορά», επισημαίνοντας παράλληλα πως «είμαστε μία ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη που δεν έχει ανεξόφλητα γραμμάτια και δεν διεκδικεί χρίσματα». «Δεν κάνουμε κριτική στα πρόσωπα αλλά στα προγράμματα και στις θέσεις των παρατάξεων», τόνισε καλώντας του πολίτες της Καλαμαριάς να αξιολογήσουν τα προγράμματα και τις προτάσεις που καταθέτουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Οι 12 βασικές παρεμβάσεις, ζωτικές για το μέλλον της Καλαμαριάς

  1. Νωρίτερα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Αρης Τεμακενίδης, παρουσίασε 12 παρεμβάσεις που προτείνει η παράταξη του, οι οποίες όπως είπε μπορούν να υλοποιηθούν ή να δρομολογηθούν μέσα στον πρώτο χρόνο της νέας θητείας στο δήμο Καλαμαριάς:
  2. Ασφαλτοστρώσεις: Χαρακτήρισε χωραφόδρομους τους δρόμους του δήμου και κατηγόρησε τη διοίκηση Δαρδαμανέλη για πλήρη εγκατάλειψη του οδικού δικτύου. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση ιδίως σε δρόμους όπως Αιγαίου, Πόντου Κουντουριώτου, Πασαλίδη, Μαρμαρά, Κοραή, κ.α
  3. Πεζοδρόμια: Τόνισε πως χρειάζονται ανακατασκευή βάσει μίας μελέτης που θα περιλαμβάνει και τις ράμπες για τα ΑΜΕΑ.
  4. Δημοτική Αστυνομία – Πρότεινε την ενεργοποίηση της πρόβλεψης από το ΥΠΕΣ για την Δ.Α, με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού ώστε να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στους δρόμους
  5. Δημοτική συγκοινωνία: Αναβίωση της τοπικής δημοτικής συγκοινωνία για την οποία υπάρχουν ακόμα και λεωφορεία στα εργοτάξια του δήμου που μένουν παροπλισμένα.
  6. Κοινωνική Πολιτική: Πρότεινε ενίσχυση των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και διπλασιασμό του επιδόματος ένδειας, όπως και διετή προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά του δήμου.
  7. Πράσινο – καθαριότητα: Χρειάζεται αναδιάταξη στο προσωπικό της καθαριότητας και πρόσληψη προσωπικού, όπως και ένα ευρύ πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων.
  8. Παρεμβάσεις στις γειτονιές: Πρότεινε ενίσχυση των υποδομών πρώτιστα στην περιοχή του Φοίνικα (γήπεδο Φοίνικα, κοινωνικό οδοντιατρείο και παντοπωλείο), αλλά και σε περιοχές όπως Βότση – Κιφισιά με νέο ΚΕΠ. Στη Ν. Κρήνη τόνισε ότι ο δήμος πρέπει να διεκδικήσει την απόδοση των 27 στρεμμάτων των καπναποθηκών και τόνισε την ανάγκη ανάπλασης της Σοφούλη.
  9. Για το Κυβερνείο τόνισε ότι πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο, ως χώρος συνεδριακός πολιτιστικός και ιστορικής μνήμης, ενώ για το Κόδρα σημείωσε πως μέσα στο 2024 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.
  10. Για την πλαζ και τη Μαρίνα, τόνισε πως δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν αλλά να αξιοποιηθούν υπέρ του δήμου, ενώ επισήμανε ότι η ΕΤΑΔ μπορεί να παραχωρήσει εκτάσεις, αν πρόκειται για κοινωφελή χρήση.
  11. Αδέσποτα: Τόνισε πως πρέπει να τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες σε συγκεκριμένα σημεία του δήμου, να τοποθετηθούν τσιπ σε όλα τα αδέσποτα ενώ σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας δημοτικού κτηνιατρείου και την εφαρμογή ενός ευρέος προγράμματος στειρώσεων.
  12. Για τον πολιτισμό –τουρισμό, τόνισε την ανάγκη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη σχημάτων που θα ασχολούνται με το θέατρο και τη μουσική, τη δημιουργία βιβλιοθηκών και την αξιοποίηση του «Remezzo», ως πολιτιστική έδρα του δήμου, από όπου θα ξεκινούν τα βασικά πολιτιστικά δρώμενα. Επίσης πρότεινε την την επιστροφή του «Παραθιν΄ αλός» στο Κόδρα, ενισχυμένο με πολλαπλές εκδηλώσεις
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα