Ελλάδα

Τέμπη: Αναγκαία η εξέταση DNA για να αναγνωριστούν τα θύματα

Δύσκολη η ταυτοποίηση των θυμάτων του δυστυχήματος - Τι λέει το ΕΚΑΒ.

Parallaxi
τέμπη-αναγκαία-η-εξέταση-dna-για-να-αναγν-979374
Parallaxi

Συνεχίζεται ο τραγικός απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που έλαβε σήμερα χώρα στα Τέμπη, το οποίο και θεωρείται πλέον ως το χειρότερο που έχει συμβεί στην Ελλάδα.

Μέχρι τώρα, η τελευταία επίσημη ενημέρωση έκανε λόγο για 36 νεκρούς, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, έχουν εντοπιστεί και άλλοι άνθρωποι απανθρακωμένοι στα συντρίμμια.

Όπως, μάλιστα, αποκάλυψε ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, η ταυτοποίηση των νεκρών αυτών θα είναι δύσκολη, ενώ θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA προκειμένου να αναγνωριστούν τα θύματα.

«Η κατάσταση είναι πού δύσκολη. Δύσκολη είναι και η ταυτοποίηση των θυμάτων. Θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA να αναγνωριστούν τα θύματα. Συνεχίζουμε να μεταφέρουμε τα εγκλωβισμένα άτομα. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, σκηνές βγαλμένες από ταινία. Εμείς λάβαμε τη κλήση στις 11.25 και σε επτά λεπτά έφτασαν τα πρώτα ασθενοφόρα και μεταφέραμε αρκετά γρήγορα τους βαριά τραυματισμένους», δήλωσε ο ίδιος στο MEGA.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε πατέρας που αναζητά τον 26χρονο γιο του, που επέβαινε στο τρένο μαζί με φίλο του, οι αστυνομικοί ρωτούν τις οικογένειες τι ρούχα φορούσαν οι αγνοούμενοι, καθώς και αν είχαν πάνω τους κάποια αναγνωριστικά σημάδια, όπως τατουάζ ή σκουλαρίκια.

ΠΗΓΗ ideisiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα