Ελλάδα

Τέμπη: Η Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε ότι οι συγγενείς δεν θα δουν τους νεκρούς τους

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι αυτό θα συμβεί ώστε να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο

Parallaxi
τέμπη-η-μίνα-γκάγκα-ανακοίνωσε-ότι-οι-σ-979855
Parallaxi

Για τη διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη μίλησε στο ΣΚΑΙ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφέροντας ότι υπάρχει απόφαση να μην έρθουν οι συγγενείς σε επαφή με τις σορούς, που μπορεί να είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες.

Η κ. Γκάγκα εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων λέγοντας: «Λυπάμαι πάρα πολύ. Αυτό που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που έχουν χάσει τους δικούς τους είναι τρομερό. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ».

Σχετικά με την διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι πολύωρη και γίνεται μέσω DNA, σε συνεργασία με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σήμερα περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση. Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους» σημείωσε η κ. Γκάγκα, αναφερόμενη στις σορούς που είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες. «Εάν έχουμε κάποιον νεκρό είναι καλό να τον θυμόμαστε γερό» συμπλήρωσε.

Τι είπε για τους τραυματίες

Για τους τραυματίες, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε πως ότι οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση, 10 έχουν χειρουργηθεί για κατάγματα και 6 είναι σοβαρά και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο προσωπικό των νοσοκομείων όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες, καθώς και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην έκτακτη έκκληση για συλλογή αίματος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα