Επικαιρότητα

Τέταρτη δικάσιμος για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Όλα όσα έγιναν στην πολύωρη συνεδρίαση

Γιώργος Σχοινάς
τέταρτη-δικάσιμος-για-την-δολοφονία-τ-964211
Γιώργος Σχοινάς

Λίγο πριν τις 10 το πρωί ξεκίνησε σήμερα, 26/1/2023, η τέταρτη δικάσιμος για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την άγρια επίθεση στους φίλους του, την 1η Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή Χαριλάου.

Στην σημερινή, πολύωρη, διαδικασία κατέθεσαν ως μάρτυρες η αδελφή του Άλκη καθώς και ο κολλητός του φίλος, επίσης θύμα της άγριας επίθεσης, Α.Β. Γύρω από αυτόν επικεντρώθηκε η σημερινή διαδικασία, καθώς μετά την κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις τόσο από την Εισαγγελία, όσο και από τον συνήγορο υποστήριξης κατηγορίας, αλλά κυρίως από τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι σε πολλές περιστάσεις επαναλάμβαναν ήδη απαντημένες ερωτήσεις, προκαλώντας ψυχική και σωματική κόπωση στον μάρτυρα.

Η συγκλονιστική κατάθεση Ο Α.Β περιέγραψε το μοιραίο βράδυ. Ανέφερε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πλην ενός που φαίνονταν τα μαλλιά του. Σε αυτόν ο μάρτυρας κατάφερε και χτύπημα με το κράνος της μηχανής του, το οποίο κρατούσε στο χέρι του. Μιλώντας για τους κατηγορούμενος τους χαρακτήρισε ως «πολύ ψυχρούς, σαν δολοφόνους», ενώ όπως είπε «αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν το δρεπάνι» και σε άλλο σημείο αργότερα αναφερόμενος στην επίθεση στον Άλκη δήλωσε πως «μου έκανε εντύπωση πως δεν σταματούσαν. 4-5 άτομα πάνω από τον Άλκη.». Στην συνέχεια περιέγραψε την άγρια επίθεση που δέχτηκε τόσο αυτός, όσο και ο Άλκης Καμπανός, με ρόπαλα, αιχμηρά αντικείμενα και μαχαίρια, αλλά και το πολύ ισχυρό χτύπημα που δέχτηκε με ρόπαλο στο κεφάλι όταν πήγε να βοηθήσει τον φίλο του, το οποίο και προκάλεσε την απώλεια των αισθήσεών του.   Οι ερωτήσεις των συνηγόρων

Ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, Αλέξης Κούγιας, επικέντρωσε τις ερωτήσεις του γύρω από το ζήτημα της οργανωμένης δράσης των κατηγορουμένων. Ο μάρτυρας δήλωσε σίγουρος πως στην επίθεση συμμετείχαν και άλλα άτομα, τα οποία είχαν περάσει νωρίτερα από το σημείο και παρείχαν πληροφορίες στους μετέπειτα επιτιθέμενους. Πέραν τούτου, έγινε αναφορά και γύρω από το θέμα του ανθρωποκτόνου δόλου, με τον μάρτυρα να αναφέρει  πως τα χτυπήματα τόσο στον Άλκη, όσο και στον ίδιο ήταν κοντά στην μηριαία αρτηρία και πως αυτό έγινε εσκεμμένα διότι οι επιτιθέμενοι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τα θύματά τους και πως «ήξεραν τι έκαναν». Σε άλλο σημείο, ο μάρτυρας ανέφερε πως τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Άλκη τα είχαν καταφέρει περισσότεροι επιτιθέμενοι, και όχι μόνο οι 4 που είδε επάνω από τον φίλο του κατά την τελευταία φάση της επίθεσης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης από την άλλη επικεντρώθηκαν γύρω από τις αντιφάσεις που φαίνονται να υπάρχουν ανάμεσα στις αρχικές και την σημερινή κατάθεση του Α.Β. Συγκεκριμένα στις προηγούμενες καταθέσεις αναφερόταν σε λιγότερα άτομα (6-7 συνολικά) που συμμετείχαν ενεργά στο περιστατικό, ενώ στην σημερινή του κατάθεση ανέφερε πως συμμετείχαν περισσότερα άτομα στην βίαια επίθεση. Το επιχείρημα της οργανωμένης προετοιμασίας και εκτέλεσης της επίθεσης προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν ορισμένοι από τους συνήγορους υπεράσπισης. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του 3ου κατηγορουμένου, ανέφερε πως παρόλο που γίνεται λόγος για οργανωμένο σχέδιο, ένας από τους κατηγορούμενος ξέχασε να τραβήξει το χειρόφρενο στο αυτοκίνητο, άφησαν ανοιχτές τις πόρτες του αυτοκινήτου ενώ βρέθηκαν και όλα τα όπλα της επίθεσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τέτοια «λάθη» δεν θα γίνονταν εάν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο των κατηγορουμένων.

Η συνεδρίαση έληξε στις 15:30 το μεσημέρι και η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την 6/2 στις 9:30 το πρωί.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα