Ελλάδα

Τέταρτη δόση: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 60 ετών

Τέλος από σήμερα το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Parallaxi
τέταρτη-δόση-ανοίγει-η-πλατφόρμα-για-τ-913496
Parallaxi

Να κανονίσουν το ραντεβού τους για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχουν από σήμερα και οι άνω των 60 ετών, καθώς ανοίγει η σχετική πλατφόρμα και για αυτούς.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε για τους πολίτες από 70 έως 79 ετών, ενώ η η αρχή είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 80 ετών.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών μετά τον εμβολιασμό με τη 1η αναμνηστική δόση (3η δόση). Σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της 1ης αναμνηστικής δόσης, δεν προτείνεται 2η αναμνηστική δόση.

Σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης (ή τρίτης δόσης), επίσης δεν προτείνεται τέταρτη δόση εμβολίου.

Τέλος από σήμερα το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Από σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου παύει να ισχύει το πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους πολίτες είναι πάνω από 60 ετών και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε: «Την αναστολή εφαρμογής του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 (Α’ 238), περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κοροναϊού COVID-19 όλων των φυσικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31η.12.1961, για το χρονικό διάστημα από την 15η.4.2022 έως και την 30ή.9.2022».

Το μέτρο θα επανεξεταστεί από το Σεπτέμβριο και με βάση την τότε επιδημιολογική εικόνα στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαγραφούν τα πρόστιμα που ήδη έχουν επιβληθεί σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι πολίτες επιλέξουν να εμβολιαστούν. Πρόσθεσε, όμως, ότι πρόκειται για μια σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι και όχι για απόφαση.

Αυτή τη στιγμή ισχύει ότι το πρόστιμο έως το ποσό των 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου θα εισπραχθεί κανονικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα