Ελλάδα

Θ. Καράογλου: Κάλεσμα στους τουρίστες να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Β. Ελλάδας

Ο ίδιος, αύριο το πρωί, θα επισκεφθεί διαδοχικά το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου.

Parallaxi
θ-καράογλου-κάλεσμα-στους-τουρίστες-ν-594460
Parallaxi

Κάλεσμα στους εγχώριους και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να βιώσουν τη ζώσα ιστορία της περιοχής, απευθύνει ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Ο ίδιος, αύριο το πρωί, θα επισκεφθεί διαδοχικά το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου και με αφορμή αυτές τις δύο επισκέψεις του σημειώνει: «Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Πέλλα και την Πιερία πιστοποιούν, διατρανώνουν και κατοχυρώνουν την ιστορική αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μια αλήθεια που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στους ταξιδιώτες που επιλέγουν για τουρισμό τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να γνωρίσουν την ιστορική παρακαταθήκη που κοσμεί τη Μακεδονική γη».

Επισημαίνει ότι «κάθε επίσκεψη σε μουσείο και αρχαιολογικούς χώρους είναι ένα ερέθισμα που μετατρέπεται σε γνώση» και προσθέτει: «Ο πολιτισμός είναι προϋπόθεση ώστε να υπάρχει βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αφού αποτελεί ένα αγαθό με ισχυρούς συμβολισμούς. Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της έτοιμη να υποδεχθεί στους αρχαιολογικούς της χώρους όσους θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια ιστορική κληρονομιά της, ακολουθώντας φυσικά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα