Επικαιρότητα

Θ. Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση οφειλών για όλους

Aναλυτικά όσα είπε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Parallaxi
θ-σκυλακάκης-δεν-θα-υπάρξει-νέα-ρύθμισ-654046
Parallaxi
Πηγή φωτογραφίας: Facebook

«Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερη την κατάσταση» δήλωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 είπε ακόμη ότι «και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 το ποσό σε ποσοστό 50% θα είναι μη επιστρεπτέο από τους δικαιούχους στο Δημόσιο».

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων από τις τράπεζες, δήλωσε ότι μετά από την δεκαετία της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, «πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τραπεζικό προφίλ και για αυτό δεν μπορούν να δανειστούν και να αντλήσουν ρευστότητα από τις τράπεζες».

“Όχι” σε νέα γενική ρύθμιση οφειλών

«Όσο υπάρχει κρίση θα υπάρχει και βοήθεια. Είναι σαφές ότι και κατά την έξοδο από την κρίση θα πρέπει να υπάρχει και ένα πακέτο στήριξης για αυτούς που κινδυνεύουν. Αυτό θα εξαρτηθεί και από το βάθος της κρίσης με τον κορονοϊό. Σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί θα πρέπει να δούμε: πόσες δημιουργήθηκαν από την κρίση, τι χαρακτήρα και τι διάρκεια έχουν και ποιες δυνατότητες έχουν οι επιχειρήσεις για να τις αποπληρώσουν. Πρέπει να γίνει μια εξατομικευμένη διαχείριση, ώστε να σωθούν οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν. Οποιαδήποτε παρέμβαση δεν θα έχει γενικό χαρακτήρα, αυτό είναι σίγουρο», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Πηγή: ant1news.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα