Διεθνή

Θα σβήσουν άραγε τα Κόκκινα Φανάρια του Άμστερνταμ;

Το χριστιανικό κίνημα που τάσσεται εναντίον τους.

Parallaxi
θα-σβήσουν-άραγε-τα-κόκκινα-φανάρια-το-430571
Parallaxi

Λέξεις: Γεωργία Εφαπλωματά

Όταν ακούς τη λέξη Ολλανδία, τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό είναι οι τουλίπες, τα ποδήλατα, τα ελεύθερα ναρκωτικά και τα διάσημα «κόκκινα φανάρια».

Την ύπαρξη των τελευταίων προσπαθεί να σταματήσει ένα χριστιανικό νεανικό κίνημα με το όνομα ‘Exxpose’. Ξεκινώντας μια καμπάνια από το 2013, σχετικά με την ποινικοποίηση της «αγοράς του σεξ» στη χώρα, κατόρθωσαν τις τελευταίες μέρες να φτάσουν – ύστερα από 6 χρόνια προσπάθειας- στις 40.000 υπογραφές, ώστε το ζήτημα να τεθεί υπό εξέταση στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο.

Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, την οποία και ονόμασαν «Είμαι ανεκτίμητη» (‘I am priceless’), επιθυμούν η Ολλανδία να υιοθετήσει πολιτική παρόμοια με εκείνη της Σουηδίας, σύμφωνα με την οποία «το πληρωμένο σεξ» θεωρείται αδίκημα (αδίκημα για εκείνον που πληρώνει για να το αγοράσει, και όχι το αντίθετο).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Exxpose (@exxpose) στις

Ο απώτερος σκοπός τους είναι φυσικά να βοηθήσουν όλο και περισσότερες γυναίκες να γλυτώσουν από την πορνεία. Συγκεκριμένα η επικεφαλής του κινήματος, Willemijn De Jong είπε σχετικά: «Δηλώνοντας την πορνεία ως νόμιμη, η κυβέρνηση την καθιστά ως κάτι το φυσιολογικό».

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ του αραβικού καναλιού Αλ Τζαζίρα, στο οποίο ασκούνταν έντονη κριτική για την πολιτική που ακολουθεί η Ολλανδία στο θέμα της νομιμότητας της πορνείας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέσα πληροφόρησης της χώρας, έχουν γεμίσει τις τελευταίες μέρες με σχετικά άρθρα, και τις απόψεις που διίστανται, ακόμα και μέσα στον πολιτικό χώρο. Απομένει, λοιπόν, να δούμε τι απόφαση θα πάρει τελικά το Ολλανδικό Κοινοβούλιο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα