Ελλάδα

“Θαλάσσιο ταξί” ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος έκανε ο Σίμος Κεδίκογλου!

Από Τήνο για Μύκονο...

Parallaxi
θαλάσσιο-ταξί-ένα-σκάφος-του-λιμενι-476637
Parallaxi
Εικόνα Twitter

Η παραπάνω εικόνα είμαι χαρακτηριστική της κατάστασης που δυστυχώς επικρατεί εδώ και πολλές μέρες στη Σαμοθράκη. Το νησί χωρίς πλοίο, κραυγές αγωνίας από τη Δημοτική Αρχή, κραυγές αγωνίας από τους επαγγελματίες του νησιού, εκατοντάδες άνθρωποι κυριολεκτικά στο δρόμο περιμένοντας να φύγουν, η ταλαιπωρία χτυπάει κόκκινο, σήμερα δρομολόγια από το οχηματαγωγό πλοίο anax, αύριο και μεθαύριο από το Andros Jet και από το Σαββατοκύριακο και μετά κανείς δεν ξέρει.

Όταν όμως είσαι βουλευτής και βιάζεσαι δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα. Δεν υπάρχουν προγραμματισμένα δρομολόγια, δεν υπάρχει ουρά, δεν υπάρχει υπομονή, δεν υπάρχει ταλαιπωρία, δεν υπάρχουν οι άλλοι. Όπως βιαζόταν ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου να βρεθεί στην Εύβοια και ενημέρωσε το πανελλήνιο μέσω twitter για τον τρόπο που βρήκε να εγκαταλείψει το νησί των διακοπών του.

Βεβαίως το συγκεκριμένο σκάφος πραγματοποιούσε περιπολία επομένως ποιο το ζήτημα αν θα έχει ακόμα έναν επιβάτη; Σημειωτέον είναι το ίδιο σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο εμβόλισε η Τουρκική Ακταιωρός στα Ίμια. Το κόστος του έφτασε περίπου 29 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5% συμμετοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσό χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους. Βεβαίως όταν οι Ευρωπαίοι χρηματοδοτούσαν την ναυπήγηση του συγκεκριμένου σκάφους δεν είχαν ιδέα ότι κάποιοι στην Ελλάδα θα το χρησιμοποιούσαν ως… ταξί!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα