Διεθνή

Θάνατος εξαιτίας του εμβολίου AstraZeneca, λέει οικογένεια παρουσιάστριας του BBC

Η 44χρονη πέθανε στο νοσοκομείο, την Παρασκευή έχοντας υποβληθεί σε εντατική θεραπεία για θρόμβωση αίματος και αιμορραγία.

Parallaxi
θάνατος-εξαιτίας-του-εμβολίου-astrazeneca-λέει-715548
Parallaxi

H οικογένεια της βραβευμένης παρουσιάστριας ραδιοφώνου του BBCΛίζα Σάου, υποστηρίζει ότι η πέθανε στο νοσοκομείο αφού υπέστη θρόμβωση αίματος μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca. Η Λίζα Σαου, η οποία εργάστηκε στο BBC Νιούκαστλ, εμφάνισε «σοβαρούς» πονοκεφάλους μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο, και αρρώστησε σοβαρά λίγες μέρες αργότερα, ανακοίνωσε με δήλωση η οικογένεια της.

Η 44χρονη πέθανε στο νοσοκομείο Ρόγιαλ Βικτόρια, στο Νιούκαστλ, την Παρασκευή το απόγευμα, έχοντας υποβληθεί σε εντατική θεραπεία για θρόμβωση αίματος και αιμορραγία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επί του παρόντος, προσφέρει στους πολίτες κάτω από 40 ετών εναλλακτική λύση του εμβολίου AstraZeneca, μετά από αναφορές εξαιρετικά σπάνιας θρόμβωσης αίματος στον εγκέφαλο σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Ο κίνδυνος θρομβώσεων που συνδέεται με το εμβόλιο θεωρείται ότι είναι περίπου ένας στους 100.000 για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω. Ο κίνδυνος θανάτου σε οποιαδήποτε ηλικία λόγω ενός τέτοιου θρόμβου, έχει τεθεί περίπου σε έναν, ανά εκατομμύριο.

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) δήλωσε ότι τα οφέλη του εμβολίου Oxford AstraZeneca εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων για τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο προκαλεί τους θρόμβους, αλλά ότι η σύνδεση γίνεται όλο και πιο κοντινή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα