Top

Θάνατος παιδιών- Πάτρα: Η νέα ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων για ασφυξία

Η πλήρης ανάρτηση που προκαλεί ερωτήματα.

Parallaxi
θάνατος-παιδιών-πάτρα-η-νέα-ανάρτηση-τ-712944
Parallaxi

Μία ακόμα ανάρτηση για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Παρακάτω η νέα ανάρτηση:

«Η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών επιφέρει τα ακόλουθα:

-Βραδυκαρδία -Μείωση της αναπνοής σε αγωνιώδη αναπνοή και σε ενδεχόμενη παύση της -Επιβράδυνση και τελικά επιπέδωση του εγκεφαλογραφήματος (EEG) Όποια ομοιότητα με σχετική φωτογραφία monitor είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί από όσους συναδέλφους χειρίζονται την υπόθεση. Η βιβλιογραφία είναι από το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, ιατροδικαστή στην πόλη της Νέας Υόρκης».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λέων σε προηγούμενη ανάρτησή του είχε ανεβάσει ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα το κεφάλαιο που αφορά ασφυκτικό θάνατο.

Κρίσιμο το επόμενο διάστημα

Σημειώνεται ότι οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τα τρία κορίτσια στην Πάτρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τότε αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων του παιδιού που κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου, της 9χρονης Τζωρτζίνας, αφού τότε θα συνταχθεί και η ιατροδικαστική έκθεση.

«Ένα από τα παιδιά μιλά από τον τάφο του» -Αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών

Οι απαντήσεις ίσως δώσουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας, για το εάν ευθύνεται κάποιος εξωτερικός παράγοντας για τον θάνατό της, αν δηλαδή πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, μακροσκοπικά δεν φαίνεται να υπήρχε ασφυκτικός θάνατος για την 9χρονη, ωστόσο αναμένεται να φανεί εάν της χορηγήθηκε κάποια ουσία, η οποία θα συνεκτιμηθεί με τα ιστολογικά αποτελέσματα, όπου θα φανεί εάν κάποιο όργανό της είχε κάποια ιδιομορφία.

Τα σημαντικά αυτά αποτελέσματα θα δείξουν τι φάρμακα υπήρχαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και στη συνέχεια θα γίνει ο συγκριτικός έλεγχος με τον ιατρικό της φάκελο, εκεί όπου είναι καταγεγραμμένα τα φάρμακα που λάμβανε. Παράλληλα, αναμένεται και ένας ποσοτικός προσδιορισμός. Αυτό σημαίνει ότι θα ερευνηθεί αν κάποιο από τα φάρμακα που έπαιρνε η 9χρονη της χορηγήθηκε σε μεγαλύτερη δόση, που θα ήταν ικανή να επιφέρει τον θάνατο.

Πηγή: iefimerida.gr 

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα