Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η μαρτυρία που ανατρέπει τα δεδομένα

Νέα δεδομένα καταγράφονται στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Parallaxi
θάνατος-τριών-παιδιών-στην-πάτρα-η-μαρ-883534
Parallaxi

Νέα δεδομένα καταγράφονται στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Συγκεκριμένα μάρτυρας «κλειδί» έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» με τη μαρτυρία του να ανατρέπει τα δεδομένα στο θάνατο του βρέφους.

«Ήξερα την ιστορία της οικογένειας. Έχεις κηδεύσει το δεύτερο παιδί σου λίγους μήνες πριν και έχεις ένα τετραπληγικό παιδί. Περίμενα να δω μία μάνα συντετριμμένη που δε θα ήξερα τι να της πω» σημείωσε.

«Εξηγούσε ότι είναι πολύ δυνατό παιδί η Τζωρτζίνα, γιατί ήταν εκείνη που βρήκε την αδελφή της πεθαμένη και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το περιέγραφε σαν να το είχε διαβάσει σε κάποιο βιβλίο, ήταν ατάραχη. Ήταν σαν να μιλούσε για άλλους…» πρόσθεσε ο μάρτυρας.

«Ρώτησα αν είχε συμβουλευτεί κάποιο ψυχολόγο για την ίδια ή το παιδί και μου απάντησε πως δε χρειάστηκε, γιατί η Τζωρτζίνα που βρήκε νεκρό το βρέφος στην κούνια του, το ξεπέρασε», ανέφερε ο μάρτυρας μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη.

Τι απαντά η μητέρα των τριών παιδιών

Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, σε μία κατάθεση ψυχής στην Αγγελική Νικολούλη, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πώς έφυγε από τη ζωή και η τελευταία τους κόρη, η Τζωρτζίνα. Παράλληλα, έδωσε απαντήσεις για όλα όσα την κατηγορούν, το Σύνδρομο Μινχάουζεν αλλά και το λόγο που δε συνέχισε σε ψυχίατρο, όπως της πρότειναν από το νοσοκομείο.

«Ρούλα, ρώτησες αν υπάρχουν κάμερες στο Καραμανδάνειο, στο μονόκλινο που ήσασταν», ρώτησε η δημοσιογράφος με τη μητέρα να δίνει ξεκάθαρη απάντηση: «Πρώτον δεν ήταν μονόκλινο, να τα ξεκαθαρίζουμε ένα ένα. Εγώ είχα άλλα δύο κρεβάτια δίπλα, αλλά λόγω κορονοϊού δεν είχαν βάλει άλλα παιδάκια. Ήμουν μόνη και κατέβαινα να πάρω φαγητό. Ρώτησα αν έχει κάμερες επειδή ήταν κι άλλη μαμά εδώ και γύρω γύρω τσιγγάνοι και γύφτοι και φοβόμουν. Της λέω ούτε στο διάδρομο; Να δούμε ποιος μπαίνει… Γιατί είχα laptop και tablet για την Τζωρτζίνα».

Όταν η Αγγελική Νικολούλη αναφέρθηκε στην άρνηση της μητέρας να πάει σε ψυχίατρο, η ίδια αντέδρασε: «Πραγματικά, μου έρχεται γέλιο με αυτό το πράγμα. Πήγα. Ξέρεις τι με ρώταγε; Αν βλέπω φωτιές και αν βλέπω ανθρώπους με κόκκινα μάτια. Μου έλεγε κάτι περίεργα πράγματα εξωπραγματικά. Μόνο για γέλια ήταν».

Σύμφωνα με τη μητέρα, η Τζωρτζίνα παραπονιόταν στους γιατρούς ότι δε μπορούσε να αναπνεύσει «η κοιλιά μου, η πλάτη μου, βόμβες, δεν μπορώ». «Μήπως ήταν ψυχολογικό; Επειδή είχε δει και την αδελφή της να χάνεται;», ρωτάει η δημοσιογράφος. «Στην αρχή ψυχολογικό μου είπαν και μένα. Γι’ αυτό ήθελαν να τη διώξουν. Αλλά όταν άρχισε τους εμετούς, την κράτησαν και μετά το γύρισαν σε γαστρεντερίτιδα, βρογχοπνευμονία και μετά ανακοπή. Πες μου εσύ πώς τα εξηγείς αυτά;» ανέφερε.

Η Τζωρτζίνα ήταν πολύ δυνατό παιδί, όπως αναφέρει η μητέρα, αλλά ίσως της στοίχησε πολύ ο θάνατος του βρέφους γιατί το πρόσεχε. «Τη Μαλένα δεν την είδε ταλαιπωρημένη, την είδε μόνο μία φορά στο “Ελπίδα”. Την μπεμπούλα προσπαθήσαμε να μην την δει, αλλά ήταν πανέξυπνη και το κατάλαβε». Μιλώντας για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο και απαντώντας σε όσους λένε πως ήταν χωρισμένοι υπογραμμίζει: «Ναι ισχύει. Δύο μέρες χωρισμένοι. Φυσικά και στηρίζει ο ένας τον άλλον. Έχω την υποστήριξη από τον άνδρα μου και αυτός τη δική μου».

Η δημοσιογράφος τη ρώτησε αν ισχύει το γεγονός ότι η ίδια πήγαινε συχνά στο νοσοκομείο για εξετάσεις. «Στο Ρίο στη νευρολογική γιατί πέρασα παροδικό ισχαιμικό. Την πρώτη φορά ήταν παραμονή Χριστουγέννων και τους είπα ότι θέλω να βγω για να κάνω με τα παιδιά μου Χριστούγεννα. Μετά ξαναμπήκα. Μου είπαν ότι είναι παροδικά ισχαιμικά λόγω της Μαλένας. Από την πολύ στεναχώρια και επειδή δεν είχα ξεσπάσει. Μετά μου έδωσαν αντικαταθλιπτικά χάπια, τα οποία δεν τα πήρα γιατί μου δημιουργούσαν πρόβλημα, τα έκοψα από μόνη μου. Μετά συνέβη αυτό με το μωρό και με την Τζωρτζίνα και λέω όχι πρέπει να είμαι νηφάλια για τα παιδιά», απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αναφερόμενη στο Σύνδρομο Μινχάουζεν απάντησε: «Δεν ισχύει σε εμάς σε καμία περίπτωση. Αυτό, απ’ ότι κατάλαβα, είναι ότι προκαλείς κάτι για να σε λυπούνται. Προκάλεσα καρκίνο; Δε γίνεται! Να προκάλεσα στο μωρό την καρδία του; Τώρα στην Τζωρτζίνα που προσπαθούν να το ρίξουν εκεί; Θεωρώ ότι θα το έβρισκαν από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω ότι τα πάντα ανιχνεύονται». Η μητέρα των τριών άτυχων κοριτσιών απαντώντας στην Αγγελική Νικολούλη για την πορεία των ερευνών, είπε: «Θα δούμε. Θα βγουν οι τοξικολογικές και θα σταματήσει όλο αυτό».

Η θεία αποκαλύπτει τι συνέβη τη νύχτα και το πρωί με τη μικρή Ίριδα

Η αδελφή της Ρούλας, της μητέρας από την Πάτρα με τα τρία νεκρά παιδιά, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη για τα όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ, αλλά και τα όσα ακολούθησαν. «Συνήθως όταν ξύπναγε το μωρό, η Ρούλα το τάιζε αμέσως. Εκείνη τη νύχτα όμως της έβαλε την πιπίλα, σταμάτησε το κλάμα και ξανακοιμηθήκαμε. Γι’ αυτό και το πρωί της έδωσε κρέμα, αντί για γάλα, γιατί είχε περάσει η ώρα» σημείωσε. «Η Τζωρτζίνα ξύπνησε από τις φωνές της μητέρας της. Δεν έχουμε εικόνα του τι ώρα πέθανε το παιδί. Περιμέναμε την ιατροδικαστή να βγάλει την ώρα του θανάτου. Δε μου έκανε κάτι εντύπωση, ήταν μια χαρά το παιδί και το προηγούμενο βράδυ. Δεν ήταν δυνατό το κλάμα του, σαν νιαούρισμα, ήταν κάτι που το έκανε συχνά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ίδια έδωσε απαντήσεις και για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια του μωρού.

«Ήρθαμε στο σπίτι και πήγαμε κατευθείαν στην κούνια γιατί ήθελε η Ρούλα να μπει στο δωμάτιο του παιδιού. Στη γωνία της κούνιας η Ρούλα με τον Μάνο είδαν το πανάκι του μωρού και μου το έδωσαν για να το παραδώσω στην αστυνομία. Εκείνοι με τη σειρά τους θα το παρέδιδαν στον ιατροδικαστή. Με πήραν τηλέφωνο από την αστυνομία το ίδιο απόγευμα και μας είπαν να μην πειράξουμε το δωμάτιο γιατί θα ερχόταν την επόμενη μέρα κλιμάκιο από το εγκληματολογικό. Φωτογράφισαν και φύγανε. Η Τζωρτζίνα εκείνη την ώρα δεν ήταν εκεί, την είχαμε δώσει σε μία οικογενειακή φίλη για λίγο να παίξει», είπε στη δημοσιογράφο η θεία των τριών άτυχων κοριτσιών.

Παιδοκαρδιολόγος: Γιατί «είναι απίθανο να πεθάνει μωρό από φλεβόκομβο…»

Για να επέλθει αιφνίδιος θάνατος, θα πρέπει να υπάρχει κι άλλο νόσημα στην καρδιά που θα επιβαρύνει την κατάσταση, αναφέρει καρδιολόγος – παιδοκαρδιολόγος στο Τούνελ, τονίζοντας ότι η αγενεσία φλεβόκομβου, σαν μεμονωμένη πάθηση, σπάνια μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Ο Δημοσθένης Αβραμίδης, καρδιολόγος – παιδοκαρδιολόγος, υπεύθυνος στο νοσοκομείο «Μητέρα», μιλώντας σε δημοσιογράφο του «Τούνελ», ανέφερε πως η αγενεσία φλεβόκομβου σαν μεμονωμένη πάθηση, σπάνια μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Εντοπίζεται εύκολα Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση δυσλειτουργίας του φλεβοκόμβου. Για να επέλθει αιφνίδιος θάνατος, θα πρέπει να υπάρχει κι άλλο νόσημα στην καρδιά που θα επιβαρύνει την κατάσταση. Η αγενεσία φλεβοκόμβου εντοπίζεται εύκολα με απλή καρδιολογική εξέταση του νεογέννητου από παιδίατρο ή καρδιολόγο κάτι που κάνει την πάθηση αντιμετωπίσιμη. Ενας ακόμα λόγος που αυτή η πολύ σπάνια νόσος δεν μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο είναι το γεγονός ότι η καρδιά έχει τη δυνατότητα να αντλεί, από άλλες πηγές, το ηλεκτρικό ερέθισμα που απαιτείται για να λειτουργήσει.

Πηγή: Έθνος

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα