Θέμα των επόμενων 24ώρων ο ανασχηματισμός

Οι πληροφορίες και οι εκπλήξεις.

Parallaxi
θέμα-των-επόμενων-24ώρων-ο-ανασχηματισμ-661772
Parallaxi

Ζήτημα των επόμενων 24ώρων θεωρείται ο ανασχηματισμός, o οποίος συζητήθηκε ιδιαιτέρως τις τελευταίες ημέρες μεταξύ υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τις τελικές αποφάσεις που αναμένεται να λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι και το καλοκαίρι, ο πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε «διορθωτικές κινήσεις».

Αυτή τη φορά, ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου προτίθεται να προβεί σε “γενναίες” κινήσεις.

Στ. Πέτσας: Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα

Αξιοσημείωτη ήταν η σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος δεν διέψευσε τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

«Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα», είπε, προαναγγέλλοντας τις αλλαγές που αναμένονται.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πληροφορίες από διαφορετικές πλευρές κλείνουν στο ότι οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο θα ανακοινωθούν στην αρχή του επταήμερου. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έχει εικόνα για αστοχίες υπουργών και υφυπουργών και για δυνατότητες των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκ της οποίας θα προέλθουν οι αντικαταστάτες τους.

Αλλαγές και μετακινήσεις πρωτοκλασάτων

Κατά τα σενάρια που κυκλοφορούν σε υπουργικά και δημοσιογραφικά γραφεία, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και πρωτοκλασάτων υπουργών, είτε με τη μετακίνησή τους σε άλλα υπουργεία, είτε με έξοδο από την κυβέρνηση.

Τις μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν στα υπουργεία που βρίσκονται σήμερα περιλαμβάνονται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Στα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Άμυνας δεν υπάρχουν ισχυρά σενάρια για αλλαγές, ενώ μετακινήσεις αναμένονται στα παραγωγικά υπουργεία. Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να προταθεί υπουργική θέση στον Στέλιο Πέτσα και να ανακοινωθεί νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, εφόσον ο πρωθυπουργός καταλήξει στο πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Οι μεγαλύτερες σε επίπεδο υφυπουργών

Μεγαλύτερες αλλαγές εκτιμάται ότι θα γίνουν σε επίπεδο υφυπουργών, με την είσοδο βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα. Ανάμεσα που ακούγονται είναι αυτά του Χρήστου Ταραντίλη, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Σπήλιου Λιβανού, του Κώστα Κατσαφάδου και του Γιώργου Στύλιου.

Οι αναρτήσεις του Ηλία Μόσιαλου

Συζητήσεις έχουν προκαλέσει και οι αναρτήσεις του Ηλία Μοσιαλου στο Facebook, με ορισμένους να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα όσα ο καθηγητής γράφει.

Πολλοί εικάζουν ότι ο τελευταίος θα τοποθετηθεί σε κυβερνητική θέση, με τον ανασχηματισμό.

Τι είχε γράψει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μόσιαλος για την απόφασή του να εγκαταλείψει την Μεγάλη Βρετανία και να επιστρέψει οριστικά στην Ελλάδα:

μοσιαλος ελλαδαΠολλοί συνδύασαν την παραπάνω είδηση με τον επικείμενο ανασχηματισμό και την πιθανή ανάθεση του υπουργείου Υγείας στον Ηλία Μόσιαλο. Τις συζητήσεις επανέφερε χθεσινή ανάρτηση του καθηγητή. Περιλαμβάνει φωτογραφία από ένα γκράφιτι που απεικονίζει μια νοσηλεύτρια να σχηματίζει με τα χέρια της μια καρδιά και τον Ηλία Μόσιαλο να γράφει: «Αφιερωμένο σε όλες τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές της χώρας. Που μαζί με τους γιατρούς φροντίζουν τους δικούς μας ανθρώπους στα νοσοκομεία».

μοσιαλος ελλαδα 2

Εάν συντελεστεί πράγματι η μετακίνηση του Ηλία Μόσιαλου στο υπουργείο Υγείας, ερώτημα παραμένει τι θα συμβεί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα